Gündem

Türkiye’ye Şok Gelişme! 7 Ülke Türk Yolcu Almamaya Karar Verdi

Koronavirüs henüz bitmemişken en tehlikeli varyant nitelendirmesiyle Omicron varyantı ortaya çıktı. Vatandaşı endişelendiren Omicron için ülkemiz gibi dünyanın dört bir yanında bir dizi önlem kararı alınmaya başlandı. Bir çok ülke yeniden kısıtlamalara gitmek durumunda kaldı. Ancak son olarak bugün yapılan kısıtlama açıklaması Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor.  7 Avrupa ülkesine Türkiye’den yolcu kabul etmeme kararı aldı.

7 Ülkeye Giriş Yok!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni giriş çıkış tablosuna göre Türkiye Omicron varyantı sebebiyle 7 Ülkeye giremeyecek. SHGM “Türkiye’den İran’ a geliş yapan yolculardan azami 72 saat süreli PCR testi talep edilmektedir. Test yaptırmayan yabancılar ülkeye alınmamaktadır. Yolcular karantinaya tabi olabilirler. Yolcular en geç 14 gün öncesinden tüm aşıların olduklarını dair belgeyi ibraz etmelidirler. Türkiye’den gelen yolcular varış noktasında hızlı antijen testine tabi olabilirler” ifadelerini kulandı. Bahsi geçen ülkeler Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya, Lüksemburg olarak ifade edildi. Kısıtlamalar sebebiyle giremeyecek olan Türk yolcuları bir hayli endişelendi. Ancak sadece İsveç ‘e gidecek olan Türk yolculara aşı kartı zorunluluğu getirildi.

Bu Ülkelerde Karantina!

Omicron sebebiyle bir çok ülkeye getirilen kısıtlamalar sebebiyle vatandaş yurt dışı planlarını ertelemek durumunda kaldı. 7 Ülkeye giriş yasağı getirilirken Irak, 14 gün karantina şartı koşacak. Bağdat, Necef, Basra ülkelerine gidecek yolcular en geç 72 saat, Süleymaniye’ye gidecekler ise en geç 48 saat önceden alınmış PCR test sonucunu göstermek durumunda kalacak. Portekiz ise aşı olmayanları almama kararı alırken 72 saat önceki negatif PCR sonucu isteyecek.

İlgili Makaleler