Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklama! Yastık Altındaki Döviz ve Altınlar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ‘nin genel kurul toplantısında önemli bir konuşma yaptı. Bir çok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Döviz ve altına ilişkin merak edilen konuda da önemli açıklamalarda bulundu. Yastık altındaki döviz ve altınları olan vatandaşlara da çağrıda bulunan Erdoğan açıklamasının detayları…

Yastık Altındaki 5 Bin Ton Altına Seslendi

ASKON genel kurul toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüden vatandaşa önemli açıklamalar yaptı. Yüksek enflasyonu yoluna sokmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan dövizde yaşanan dalgalanmayı kontrol altına aldıklarını söyleyerek vatandaşı rahatlattı. Ekonomiyi geliştirmeye çalıştıklarından bahseden Erdoğan “Amacımız hem iş insanlarını hem de vatandaşları 1 ay, 6 ay, 1 yıl, 3 yıl sonrasını görebilecekleri güven ve istikrar iklimine kavuşturmaktır.” ifadelerini kullandı.

Türk Lirasının değer kazanması için vatandaşa çağrıda Bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizin bu denli önemli olmaması gerektiğini belirtti. Vatandaşın destek olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tasarruf yöntemi olarak altını tercih eden vatandaşlarımızı, ellerindeki bu değeri finans sistemimize dahil etmeye çağırıyoruz.”
Yastık altında tutulan 5 bin ton altının ne kadarını ekonomimize kazandırabilirsek ülke ve millet olarak gücümüz o derece artacaktır.” dedi.

“Kendi Paramıza Ciddi Bir Dönüş Başladı”

Türkiye’de vatandaşın yastık altında toplam 5 Bin ton altın olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ekonomimize kazandırabilirsek ülke ve millet olarak gücümüz o derece artacaktır.” dedi. Ülkemizin silahının Nas olduğunu ifadelerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan dövizde yaşanan dalgalanmalar için tedbir aldıklarını da ifadelerine ekledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan dalgalanma için, “Kurdaki dalgalanmanın cazibesine kapılanlar nasıl bunun acı faturasıyla yüzleştiyse aşırı fiyat artışına tevessül edenlerin durumu da farklı olmayacaktır. Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan ülkemizin bu tarihi atılımına destek vermelerini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kurdaki dalgalanmanın cazibesine kapılanlar nasıl bunun acı faturasıyla yüzleştiyse aşırı fiyat artışına tevessül edenlerin durumu da farklı olmayacaktır.” ifadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler