Gündem

Omicron Cephesinde Yeni Gelişmeler Var! Bakan Koca’dan Önemli Uyarı Geldi!

Koronavirüs endişesi her geçen gün artmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında çalışmaları süren koronavirüs henüz sona ermemişken mutasyonlu varyantların artması dünyada kırmızı alarm verilmesine sebep oldu. Son olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan en tehlikeli varyant nitelendirmesiyle bilinen Omicron cephesinde yeni gelişmeler yaşandı. Bakan Koca ve Washington Üniversitesinden gelen o açıklamaların detayları…

Bakan Koca Uyardı!

Geçtiğimiz haftalarda bilim kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre Omicron için gerekli tedbirlerin alınması adına 3. doz aşıyı kullanıma açmıştı. Vatandaşı aşı randevusu almaya ve aşı olmaya çağıran Bakan Koca, son olarak yeni bir açıklama yaptı.

Omicron için yeni tedbirler aldıklarını ifade eden Bakan Koca Omicron salgın sürecinde yapılması gerekenleri 5 maddede sıraladı;

1. Kapalı ve havalandırması kısıtlı ortamlarda vakit geçirmemeli

2. Her durumda maske kullanımından taviz vermemeli

3. Aşı hatırlatma dozlarını ihmal etmemeli

4. Sosyal mesafeye azami dikkat göstermeliyiz. Omicron varyantının bulaşma hızı dikkate alındığında sosyal mesafeyi 3 metreye kadar artırmalıyız.

5. Hijyen kurallarına her zamankinden çok daha titiz uymalıyız.

Ayrıca Bakan Koca Vatandaşın yeni yılını resmi Twitter üzerinden kutlayarak “Zor bir yıldı. Elimizden geldiğince kolaylaştırmaya çalıştık. 2022’de daha fazla çalışmaya hazırız. Yeter ki sağlık ve iyilikle dolu, mutlu bir yıl olsun” ifadelerinde bulundu.

Varyantta Etkili Yeni Antikor

Omicron, dünyanın dört bir yanında koronavirüs için araştırmalar yapılmaya devam ederken son olarak yapılan açıklama tüm dünyayı heyecanlandırdı. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmanın sonucuna göre yeni tespit edilen antikorların omicron’a karşı etkili olabileceğini açıkladı. Ayrıca bu yeni antikorun diğer varyantlara karşı etkili olabileceğini ifade etti.

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Doç Dr. David Veesler, yeni antikora ilişkin “Bu bulgular bize, antikorlara odaklanarak virüsün sürekli evriminin üstesinden gelmenin bir yolu olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler