Ekonomi

Emekli ve Memur Bugünü Bekliyordu! Enflasyon Rakamları Açıklandı!

Milyonlarca emekli ve memur için kritik açıklama yapıldı. Bilindiği üzere emekli ve memurun maaşlarına yapılacak olan zam, açıklanacak olan enflasyon rakamlarına göre belli olacaktı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler Enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne, 3 Ocak bugüne çevrilmişti. Beklenen açıklama geldi. İşte enflasyon rakamları…

TÜİK Resmen Duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Türkiye İstatistik Kurumu resmi olarak beklenen açıklamayı yaptı. TÜİK yaptığı açıklamaya göre Aralık ayı enflasyonunu yüzde 36,08 olurken, aylık bazda oran yüzde 13,58 olarak ifade edildi. Buna göre;

Düşük yıllık artış %8,76 oranında haberleşme, 17,23 ile eğitim, yüzde 20,02 ile alkollü içecekler ve tütün ve yüzde 20,13 ile giyim ve ayakkabı olarak ifade edildi.

Öte yandan artış olduğu ifade edilen gruplar ise; yüzde 53,66 ile ulaştırma, yüzde 43,80 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 40,95 ile ev eşyası olarak belirtildi.

Emekli ve Memur Maaşı

Milyonlarca emekli ve memurun heyecanla beklediği enflasyon rakamlarını TÜİK açıkladı. Maaşlarına ne kadar zam olacağını öğrenmek isteyen emekli ve memur vatandaşlar için açıklanan rakamların ardından maaşlarına ne kadar zam olacağı da belli oldu. Vatandaşın yüzünü güldüren TÜİK tarafından Resmi olarak yapılan açıklamaya göre Memur ve emekli memur maaşlarına yüzde 27.47, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yüzde 25.47 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu bağlamda 2022 yılı itibariyle en düşük memur emeklisi maaşı 4 bin 176 TL olurken, en düşük memur maaşı 5 bin 228 TL olarak güncellendi.

İlgili Makaleler