Gündem

Yeni Bir Varyant Daha Ortaya Çıktı! DSÖ Kırmızı Alarma Geçti!

Koronavirüs tüm dünyayı 2 yıldır etkisi altında tutmaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs için çalışmalar devam etmesine rağmen henüz bitmemişken varyantlı virüslerin ortaya çıkması milyonlarca vatandaşın endişelenmesine sebep oldu. Son olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron’un ardından dünya yeni bir mutasyonlu virüs ile karşı karşıya. İşte yeni virüsün detayları…

Yeni Varyant Fransa’da 12 Kişide Çıktı

Koronavirüs ortaya çıktığından beri bir çok mutasyonlu varyant arka arkaya açıklandı. Omicron varyantından sonra son olarak açıklanan varyant Dünya Sağlık Örgütünü ayağa kaldırdı. Yapılan açıklamaya göre bilim insanları Fransa’da 46 mutasyon içeren yeni bir varyant tespit etti. Kamerun’dan Fransa’ya uçan bir vatandaşta görülen yeni virüs ardından 12 kişi de daha ortaya çıktı. Henüz ismi bulunmayan bu yeni varyant “B.1.640.2” adıyla bilinmektedir. Uzmanlar bu yeni varyant için araştırmaların başladığını ancak kesin konuşmak için henüz çok erken olduğunu ifade etti. Ancak 10 Aralıktan bu yana 12 kişide görülmesi yeni varyantın uzmanlar tarafından yapılan açıklamasında hızlı ilerleme ihtimalinin de göz önüne alınması gerektiği şeklinde açıklandı.

Öte yandan dünyanın dört bir yanında çalışmalar devam ediyor. aşı ve ilaç çalışmaları sürerken  DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus “Bu pandemi sürdükçe, yeni varyantların karşı önlemlerimizden kaçınması ve mevcut aşılara veya geçmiş enfeksiyonlara karşı tamamen dirençli hale gelmesi, aşı uyarlamalarını gerektirmesi mümkündür” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler