Ekonomi

Altın Haftanın Son Gününe Flaş Bir Giriş Yaptı! Yatırımcı Endişelendi!

Altın son dönemin gündemden düşmeyen en önemli konularından biri olan altın dalgalı hareketleriyle yatırımcısını endişelendirmeye devam ediyor. Yatırım yaptıkları altın için ne yapmaları gerektiği konusunda kararsız olan vatandaşlar için haftanın son işlem gününün rakamları açıklandı. İşte merakla takip edilen 7 Ocak gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve cumhuriyet altın fiyatlarının güncel durumu…

Altın’da Son Gelişmeler

Altın fiyatları yeniden yükselmeye başladı. Geçtiğimiz ay 1.000 TL sınırını aşan altın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından yeniden düşüşe geçmiş ve yatırımcısını endişelendirmişti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada vatandaşın yastık altında bulunan 5 bin ton altından söz ederek ekonomiye kazandırmaları için vatandaşa seslenmiş, Türk Lirasına yatırım yapılması gerektiğini hatırlatmıştı. Öte yandan Omicron varyantının rekor seviyeye ulaşmasına aldırış etmeyen Altın’ın güncel durumu şu şekilde açıklandı;

Gram altın yeni yılın ilk haftasının son işlem günü olan 7 Ocak Cuma günü 799 TL’den satılırken 792 TL’den alınabilecek.

Çeyrek altın 7 Ocak an itibariyle yapılan açıklamaya göre alış fiyatı 1,294, satış fiyatı 1,320 TL olarak güncellendi.

Yarım altın resmi olarak açıklanan rakamlara göre 7 Ocak tarihinde an itibariyle alış fiyatı 2,588, satış fiyatı 2,641 TL olarak ifade edildi.

Cumhuriyet altını yatırım olarak en çok tercih edilenlerden biri. Cumhuriyet altını ‘nın 7 Ocak tarihinde alış fiyatı 5,326 satış fiyatı 5,380 TL olarak ifade edildi.

İlgili Makaleler