Ekonomi

Flaş Bir İddia Ortaya Atıldı: Akaryakıt Yeniden Zamlanacak!

EPGİS tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Ocak itibariyle motorine 1.29 TL, benzine 61 kuruş ve LPG’ye de 78 kuruş zam yapılmıştı. Yeni yıla zam haberiyle uyanan araç sahipleri bu açıklama karşısında adeta şoke olmuştu. Bugün yeni bir iddia ortaya atıldı. Atılan iddia otomobil sahiplerini yeniden hayal kırıklığına uğratacak. Akaryakıta zam mı gelecek? İşte o iddianın ayrıntıları…

Yeniden Zam Gelir mi?

EPGİS, geçtiğimiz hafta yapılan zammı Twitter üzerinden “Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” şeklinde yaptığı ifadeyle vatandaşa duyurmuştu. Otomobil sahiplerini üzen bu açıklamanın ardından bugün yeni bir iddia ortaya atıldı. Dün gelen iddialara göre motorine 75 kuruş zam geleceği belirtilmişti. Bu bağlamda motorine 94 kuruş, benzine ise 63 kuruş zam iddiası da arka arkaya geldi. Bu iddiaya göre açıklanan zam gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Bilindiği üzere Motorinin litresi İstanbul’da 12,74 TL, Ankara’da 12,80 TL, İzmir’de 12,82 TL olarak satılırken , benzinin litresi İstanbul’da 12,92 TL, Ankara’da 12,98 TL, İzmir’de 13 TL ‘ye vatandaşa satılıyor. Kulislerde dolaşan bu iddia için henüz kesin bir açıklama yapılmadı. Ancak İddialar doğruysa 8 Ocak tarihinden itibaren akaryakıt 1 hafta içinde 2. kez zamlanacak.

İlgili Makaleler