Ekonomi

Milyonlar Bu Haberi Bekliyordu! Tüm Kamu Memurunu Kapsayacak!

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 3600 ek gösterge’ den yeni açıklamalar gelmeye başladı. Memur ve emeklilerin uzun zamandır bir karara bağlanmasını istediği 3600 Ek göstergede tünelin sonu göründü. 3600 ek gösterge TBMM ‘de onaylanırsa memurların maaşı % 25 oranında artacak. İşte 3600 Ek göstergeye ilişkin gelen bilgilerin ayrıntıları…

Mayıs Ayında Sunulacak!

3600 ek gösterge ‘de yeni bir gelişme yaşandı. Milyonlarca memurun heyecanla beklediği 3600 Ek gösterge için çalışmaların hız kazandığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimata göre 2022 Mayıs ayında TBMM meclisine sunulacağı öğrenildi. Öte yandan yapılan açıklamaya göre 3600 ek gösterge ‘nin tüm meslek grupları kapsayabileceği ifade edildi. Ortaya çıkan farklılıkların öne geçilmesi planlanırken kademeli olarak 9,600’e kadar çıkabileceği çalışmalar arasında.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından canlı yayında yapılan açıklamaya göre tüm kamuyu kapsayacak şekilde 3600 ek gösterge çalışması hazırlığı yapılıyor. Bakan Bilgin dönüşü yok diyerek müjdeyi verdikten sonra şu ifadeleri kullandı; “Bakanlık içinde çalışmamızı yaptık. Esas düzenlemeyi emekliliklerde yapıyor. Onu giderecek bir düzenlemedir. Bakanlıkta tamamlandı. İkinci aşamada sendikalarla müzakere edeceğiz. Kamunun diğer kuruluşları ile üçüncü aşamada müzakere edeceğiz. Meclis’e ilk 6 ay içinde en geç mayıs haziran ayında intikal ettireceğiz. Ama bu yıl içinde bitecek bu iş”

İlgili Makaleler