Ekonomi

Dolar Yeniden 14 TL Sınırına Yaklaştı! Haftanın İlk Gününde Döviz Fiyatları!

Kur fiyatlarında yaşanan dalgalanma milyonlarca vatandaşı etkilemeye devam ediyor. Öte yandan yatırım yapan vatandaşları hayal kırıklığına uğratan döviz fiyatlarının yeniden artmaya başlayıp başlamadığı ise merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın “Türk Lirasına yatırım yapın.” açıklamasının ardından Dolar, Euro ve Sterlin yeni haftaya kaç TL’den giriş yaptı? İşte 10 Ocak döviz fiyatları…

Güncel Dolar, Euro ve Sterlin Fiyatları

Bilindiği üzere 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli yeni bir kanun çıkarıldı. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak isteyen herkes 500 milyon dolarlık bir sermayeyi tutuyorsa bunun getirdiği dövizi Merkez Bankası’nda bozdurmak zorundadır denildi. Öte yandan Türk Lirasına yatırım yapın yastık altında bulunan altını dövizi ekonomiye kazandırın ifadesinin ardından bugün döviz fiyatlarının güncel tutarı belli oldu. Döviz fiyatlarının güncel rakamları şu şekilde açıklandı;

Dolar almak ya da satmak isteyen milyonlarca vatandaş için yapılan açıklamaya göre 10 Ocak itibariyle 13,8562 TL alış 13,8578 satış fiyatı bulunuyor.

Euro 10 Ocak tarihinde anlık verilere göre alış fiyatı 15,6967 TL olarak güncellenirken satış fiyatı ise 15,7071 TL olarak belirlendi.

İngiliz Sterlini haftanın ilk gününe yüksek bir giriş yaptı. Bun göre İngiliz sterlini anlık verilere göre 18,7463 TL’den alınıp 18,8894 TL’den satılıyor.

İlgili Makaleler