Ekonomi

Bakan Yanık Duyurdu! E-Devletten Başvuran Herkes Alabilir!

Kış aylarında özellikle doğalgaz faturalı vatandaşın cebini yakıyor. Dün yapılan açıklamaya göre kademeli fatura sistemi başlatılacak. Buna göre soğuk iklime sahip illerin faturası daha ılık iklime sahip illere göre değişiklik gösterecek. Öte yandan doğalgaz faturasını ödemekte güçlük çeken milyonlarca vatandaşın merakla beklediği doğalgaz faturası yardımına ilişkin Bakan Yanık önemli bir duyuruda bulundu. Doğalgaz yardımı nasıl ve nereden olacak? İşte o açıklama…

Detayları Belli Oldu!

Geçtiğimiz günlerde faturasını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için kömür yardımı ya da doğalgaz yardımı yapılacağı duyurulmuştu. Bakan Derya Yanık yaptığı açıklamada e- devlet üzerinden doğalgaz yardımına başvurulabileceğini ve diğer yardımlar gibi bu yardımında PTT üzerinden ya da kart verilerek olabileceğini belirtti.

Bakan Yanık, Mart ayını işaret ederek şu ifadeleri kullandı;

“Biz çalışıyoruz, programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğalgaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz.”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında kömür yardımı ya da doğalgaz yardımı ile de vatandaşa destek olunacağını belirterek “vatandaşımızı fiyat artışına yönelik ezdirmemeyi sürdürüyoruz. Vatandaşlara kömür yardımını. doğalgaz faturası desteği olarak da verebileceği haberini sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Makaleler