Ekonomi

Market Alışverişi Yapacaklara Müjde! İndirim Düzenlemesi Geliyor!

Temel gıda ürünlerine son dönemde artan döviz fiyatlarıyla yapılan zamlar vatandaşın cebini yaktı. Döviz fiyatlarının düşmesinin ardından vatandaş fiyat etiketlerine indirim beklentisi içine girdi. Ancak kesin bir indirim yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzel haberi verdi. ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta gibi temel gıdalara indirim düzenlemesi yolda. İşte detaylar…

İndirim İçin Çalışmalar Başladı!

Artan fiyatlardan şikayetçi olan vatandaşa kulak veren devlet temel gıda fiyatları için kolları sıvadı. İddialara göre Gelir İdaresi Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları, odalar ve sektör temsilcileri KDV indirimi için istişare yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “KDV’de etkinliği sağlayacak çalışma tüm taraflarla görüşülerek hazırlanıyor” ifadeleriyle vatandaşa güzel haberi vermişti. Temel gıdada yaşanan fiyat artışında ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta için Hazine ve Maliye Bakanlığı  çalışmalara başladı. Yapılan açıklamalara göre yakın zamanda KDV oranlarında indirim gerçekleşmesi bekleniyor.

Temel gıda alanında KDV oranında fiyat etiketi indirimi için düğmeye basıldığını öğrenen vatandaş rahatladı. Gelen iddialara göre KDV çalıştayları düzenlemeye başladı, konuya ilişkin farklı alternatifleri de değerlendiriyor. Çalışmanın ardından temel gıda ürünleri başta olmak üzere fiyat etiketlerinde düşüş yaşanacak. Öte yandan çalışmanın ne zaman sonuçlanacağına ilişkin henüz kesin bir tarih verilmedi. Gözler alınacak karara çevrildi.

İlgili Makaleler