Kamu Haberleri

Ramazan Bayram Süresince Çalışacak Vatandaşların Ek Ücret ve Mali Hakları

Özellikle özel sektörde bazı iş alanlarında çalışacak olan vatandaşlara bazı özel haklar veriliyor. 

Ramazan Bayramını çalışarak geçirecek olan bu vatandaşlara sağlanacak olan mali ve sosyal haklar ile ek ücret detayları şu şekilde. İşte bayramda çalışacaklara verilen o haklar;

RAMAZAN BAYRAMINDA ÇALIŞACAK ÇALIŞANLAR DİKKAT

Öncelikle bayramda çalışıp çalışmayacağı konusu iş sözleşmesinde yer alan maddeler ile belirlenebilir. Ancak bu konuda bir hüküm yoksa bayramda çalıştırılmak için işçinin onayının alınması gerekir. İşçi bayram günü çalışmasalarda tam gün ücreti alırlar. Eğer çalışan bayramda çalışırsa günlük ücretine ek ödeme alır. Ek ödeme oranı yüzde 100’dür. Yani asgari ücret ile çalışan bir vatandaş (günlüğü 67 TL’dir.) bayramda çalırsa bu tutarın iki katı (bayram günü için 134 TL) ödeme alır. 

Bayramda çalışıp hatta fazla mesai yapan çalışanlara da bazı haklar verilir. İşçi bayram süresince normal çalışma süresinin üzerinde çalışıp fazla mesai yaparsa ayrıca ilave bir günlük ücrete ek olarak %50 zamlı fazla çalışma ücreti alır.

Bayramda çalışıp da %100 zamlı ücreti ödenmeyen işçi işten ayrılmamış ise İŞKUR müdürlüklerine ya da Çalışma Bakanlığı İş Müfettişlerine bir dilekçe ile şikâyette bulunabilir. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir