EkonomiGündem

32 Günlük Yüksek Faiz Veren Bankaları Görenler Altını, Doları Bıraktı; TL Hesabı İçin Bankalara Koştu! İşte En Yüksek Faizi Veren Bankalar

Geçtiğimiz gün mart ayının faiz verilerini açıklayan Merkez Bankası, gözler önüne serdiği veriler ışığında bankaların mevduat hesaplarında faiz indirimine gittiğini göstermişti. Merkez Bankası’nın verilerine bakıldığında yüzde 13 ile 14’lere kadar gerileyen faiz oranlarını yeniden yükseltmeye hazırlanan bazı bankalar, müşterilerini cezbedecek 32 günlük mevduat hesaplarının yeni faiz oranlarını belirledi.

Vatandaşların son zamanlarda Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabına yönelmesi ile birlikte düşen vadeli hesap faiz oranları yeniden yükselmeye başladı. Yatırımlarını daha dönüştürmek isteyen vatandaşlara ise, özellikle bazı bankalardan yüksek faiz müjdesi geldi.

Bankaların Vadeli Hesap Faiz Oranları Ne Kadar?

Artan yaşam pahalılığına karşı eline geçen her kuruşu biriktirmek için adeta çabalar hele gelmiş olan vatandaşlar, paralarının karlı bir faiz getirmesi beklentisini de taşıyor. Şimdilerde popüler olan yatırım araçlarından biri haline gelmiş bulunan 32 günlük vadeli mevduat hesapları, parasının değerlenmesini isteyen vatandaşların ilk tercihi olmaya başlıyor. Bu bağlamda bir banka seçmek için harekete geçmiş olan vatandaşlar, bankaların vadeli hesap faiz oranlarının 2022 yılında ne kadar olduğunu merak ediyor. Öte yandan yüzde 17 ile yüzde 20 arasında değişen faizleri ile vatandaşlara iyi bir teklif getirmiş olan Alternatif Bank, ING Bank, Burgan Bank, Anadolu Bank, Akbank ve TEB 2022 yılı Mart ayı faiz oranlarını de açıklamış bulunuyor.

32 Günlük Faiz Oranları En Yüksek Olan Bankalar Hangileri?

Bankaların en yüksek vadeli mevduat faiz oranları ve hesaplarının hangileri olduğunu merak eden vatandaşlar, yatırım yapmadan önce konuyla ilgili bilgi almak istemeye başladı. En yüksek faizi ‘VOV Hesap’ isimli hesap yatırımında sunan Alternatif Bank, faiz oranını yüzde 20,5 olarak açıkladı. Şimdilerde faiz oranlarında artışa giden Burgan Bank, en yüksek faizi ‘ON Hesap’ isimli yatırım aracında verirken; bu hesaba yatırılan paralar için faiz oranlarını yüzde 20,25’e çıkardı. Her zaman verdiği yüksek faizler ile bilinen ING Bank, en yüksek faizi yüzde 20 ile ‘e – Turuncu Hesap’ isimli yatırım aracında verirken; Anadolu Bank, ‘Renkli Hesap’ isimli hesabın faiz oranını yüzde 19,25; TEB, ‘Marifetli Hesap’ isimli hesabın faiz oranını yüzde 17,5 olarak açıkladı. Öte yandan iyi faiz veren bankalardan biri olan Akbank, vadeli hesaplarındaki faiz oranlarını yüzde 18,5’a çıkardı.

İlgili Makaleler