EkonomiGündem

13 milyon emekliyi sevindirecek olan flaş gelişme! 2022 emekli ikramiyesi 3 bin TL mi yatacak? Emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek?

2022 yılına girilmesi ile birlikte TÜİK tarafından açıklanan 2021 yılı enflasyon verileri ve verilerin açıklandığı gün gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra emekli maaşlarına yapılacak yeni dönem zammı belli olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde açıklanan yeni dönem emekli maaşı yüzde 30,95 olarak belirlendi.

Artan hayat pahalılığı karşısında bir nebze de olsa bütçelerin ferahlamasına etkisi olacağı düşünülen bu zam oranı, enflasyon oranının ve diğer ekonomik faktörlerin etkisinde, 2 ay içerisinde etkisini yitirdi. Git gide nakit desteğine ihtiyacı olan bir gruba dönüşen emekliler, alternatif yollar aramaya başladılar. Bu noktada emekli vatandaşları sevindirecek olan bir kulis haberi, gündeme bomba gibi oturdu. Emekli vatandaşlara verilecek olan bayram ikramiyesi tutarı, herkes tarafından konuşulmaya başlandı.

Emekli İkramiyesi Tutarı Belli Oldu Mu?

Emekli vatandaşların hesabına yatırılacak olan emekli ikramiyesi ile ilgili araştırmalar sürerken, yeni dönem ikramiye tutarının ne olacağı hala gizemini koruyor. Konu ile ilgili birçok hesaplama senaryosu bulunmasına karşın, kulislerden güncel bir ikramiye haberi geldi.

Kulislerde dolaşan ikramiye haberlerine göre yıl sonunda tahmin edilen enflasyon oranının, bu yıl emekli ikramiyesine yansıyacağı düşünülüyor. Söz konusu oran yüzde 36,08 olarak açıklanmıştı. Bu durumda emekli ikramiyesine yansıtıldığında yeni dönem ikramiye tutarı, bin 496 TL 88 kuruş olarak hesaplanıyor. Böylelikle bu yıl içerisinde kişi başına düşen ikramiye tutarı, iki bayram için 3 bin TL’yi bulmuş oluyor.

Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihinde kutlanacak. Emekli ikramiyelerinin de o tarihte yatacağı tahmin ediliyor.

2021 Emekli İkramiyesi

Geçtiğimiz yıl emekli ikramiyesi 100 TL zamlanarak, hesaplara bin 100 TL olarak geçmişti.

İlgili Makaleler