EkonomiGündem

TL Mevduat Hesaplarını Tercih Edenler Kâra Geçti! 32 Günlük Vadeli TL Mevduat Hesapları İsteyene Ev İsteyene Araba Aldırır!

Altın, döviz, kripto derken vatandalar en uygun yatırım aracı olarak 32 günlük TL mevduat hesaplarını tercih etmeye başladı. Geçtiğimiz Aralık ayı itibariyle başlaya kur korumalı TL mevduat sisteminin ardından yükselen vadeli mevduat hesabı faiz oranları sonrasında vatandaşlar resmen kâra geçti. Parasını bankada tuttuğu her an kazanmak isteyenlere cazip teklifler sunulmaya devam ediyor.

30 Bin TL Aylık Faiz Getirisi Ne Kadar?

30.000 TL için aylık en yüksek vadeli mevduat faiz getirisi 32 günlük vade için 512,22 TL olarak hesaplanmıştır. En yüksek faiz oranlarına sahip iki banka olan Alternatif Bank ve Fibabanka tarafından sunulan %20,50 faiz oranları ile en iyi faiz getirisini elde etmek mümkündür. TL birikimleri için ayrıca vadeli mevduat hesaplarında bankalar birçok farklı avantaj da sağlamaktadır.

170 Bin TL Aylık Faiz Getirisi Ne Kadar?

32 günlük mevduat faiz hesaplaması yapılırken 170.000 TL mevduat birikimi için en yüksek faiz getirisi 2.902,58 TL olarak hesaplanmıştır. TL birikimlerini yüzde 20’nin üzerinde faiz veren bankalar ile değerlendirecekler en yüksek faiz getirisinden yararlanabilecek.

Bankaların 32 Günlük Vadeli Mevduat Faiz Oranları

En yüksek mevduat faiz oranı ile Türk Lirası birikimini değerlendirmek isteyenlere en iyi hoş geldin faiz oranları sunulmaya başladı. Güncel faiz oranlarıyla 32 günlük kısa vadeli yatırımlarda da bile en yüksek faiz getirisi elde edilebiliyor. Bankaların mevduat faiz oranları ise şöyle:

– HSBC Modern Hesap: %18
– Akbank Vadeli Hesap: %18,25
– Odeabank Oksijen Hesap: %18,50
– Anadolu Bank renkli Hesap: %18,75
– ING Bank e – Turuncu Hesap: %19,50
– Alternatif Bank VOV Hesap: %20,50

 

İlgili Makaleler