EkonomiGündem

Acele Edin: Faizsiz 100 Bin Lira Kredi İçin Son Günler! İki Yıl Geri Ödemeden Parayı Kullanma Şansı… Bu Fırsat Kaçmaz!

İşletmelerin her geçen gün artan maliyetlerine karşın ayakta kalabilmesi için deste paketlerine devam eden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), yeni bir kredi türü hazırladı. İşletmelere can suyu olması beklenen bu kredi ile istihdamı da artıracak olan KOSGEB; ihtiyacı olan işletmelere 100 bin TL’ye kadar kredi desteğinde bulunacağını açıkladı.

Geçtiğimiz gün 100 bin TL’lik bir kredi destek paketi açıklayan KOSGEB, bu paketten yararlanabilecek olan kişileri de belirledi. Faizsiz bir kredi paketi ile işletmelerin karşısına çıkan KOSGEB, geri ödemeler için de her işletmeye uygun olacak bir ödeme planı belirledi.

KOSGEB’den 100 BİN TL’ye Kadar Faizsiz Kredi

Pandemiden olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere destek vermek için kolları sıvamış olan KOSGEB, 100 bin TL’ye kadar destek vereceğini açıkladı. Gıda, içecek, tekstil, giyim eşyası, deri ve deri ürünleri, ağaç ve ağaç ürünleri, kağıt ve kağıt ürünleri, kauçuk ve plastik ürünleri, elektrikli teçhizat imalatı, mobilya imalatı, lokanta ve seyyar yemek hizmetleri, seyahat acentesi, tur operatörü, kuru temizleme, kuaför ve güzellik salonlarının yararlanabileceği bu kredi desteği için son başvuru tarihinin 31 Mart 2022 olduğu öğrenildi. 2019 ve öncesinde kurulmuş olan ve yukarıda belirtilen sektörlerde hizmet veren işletmelerin yararlanabileceği bu destek için geri ödemelerde de kolaylık sağlayan KOSGEB, bu işletmelerin son 12 ayda ortalama istihdamını koruması halinde 24 ayda geri ödemelerin yapılacağını açıkladı. Geri ödemeler için 4 ayda bir 6 eşit taksitli bir plan belirleyen KOSGEB, verilen bu kredi türünden destek ya da faiz alınmayacağını da duyurdu.

Faizsiz 100 bin TL Krediden Yararlanabilecekler Belli Oldu

İşletme açmak isteyen vatandaşları desteklemeyi kendisine misyon edinmiş olan KOSGEB, faizsiz olarak vereceği 100 bin TL krediden öncelikli olarak yararlanabilecek olan grupları da duyurdu. KOSGEB’den yapılan açıklamaya göre, krediden yararlanmak isteyen işletmelerin personel alımlarında; genç, yeni mezun ve kadın istihdamına öncelik vermesi gerektiği öğrenildi. Bunun yanı sıra; 3’üncü fazda, belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler, 1981 ve sonrası doğumlu, daha önce hiç çalışmamış veya son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış olan yeni personeli istihdam edebilecek kişilere de öncelik vereceğini duyuran KOSGEB, bu kredi türünden mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam edebilecek türdeki işletmelerin de yararlanabileceğini duyurdu. Bu destek türünden yararlanmak isteyen işletmelerin 12 ay boyunca personeli istihdam etmesi gerekiyorken; mikro işletmelerin 2, küçük işletmelerin ise 5 personele kadar KOSGEB’in verdiği destek türünden faydalanabileceği öğrenildi.

İlgili Makaleler