Genel

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Altın ve Dolar İçin Seviye Verdi, “Buradan Almazdım” Dedi!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekatı sonrasında finansal piyasalarda sert hareketler yaşandı. Ancak bu hareketler genel itibariyle altın ve petrol fiyatlarında daha net şekilde görüldü. Altın fiyatları sert yükselişle karşılaşırken, ons altın Ağustos 2020’den bu yana ilk kez 2.000 dolar seviyesini aştı. Yeni haftada yukarı yönlü hareketlerine devam eden gram altın da dün itibariyle 940 TL seviyesinin üzerini gördü. Gram altının yanı sıra yurtiçinde dolar kuru da 14,50 TL seviyesinin üzerini gördü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hareketlenen piyasalarda altın ve dolar almak isteyenlere seslendi ve seviye vererek “Buradan almayın” tavsiyesinde bulundu.

Altın ve Dolarda Yükseliş Devam Edecek Mi?

8 Mart Salı günü gram altın fiyatı akşam saatlerinde 942 TL seviyesini üzerini gördü. Öte yandan dolar kuru da aynı dakikalarda 14,53 TL seviyesine tırmandı. Birçok uzman isim, gram altının geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir kez daha 4 haneli fiyat seviyelerini görebileceğini ifade ediyor. Öte yandan birçok uzman dolar kurunun ise 15 TL seviyesini aşabileceğini belirtiyor. Altın ve dolar fiyatlarında görülen ani yükselişler yatırımcıları tedirgin ederken, İslam Memiş yaptığı açıklamada yükselişlerin perde arkasına dikkat çekti ve yatırımcıları uyardı.

İslam Memiş Altın ve Dolar İçin Rakamlarla Seviye Verdi

İslam Memiş, altın ve dolar fiyatlarında oluşan tablolarda yatırımcılara verdiği tavsiyelerde “Elimde TL olsa döviz, altın veya gümüş almazdım. Elimde altın veya gümüş olsaydı, pariteden dolar (63.830) Euro’ya veya sterline geçerdim. Elimde dolar olsa pariteden EUR veya Sterlin alırdım. Kripto satmaz aksine alır beklerdim. Borsa, pariteler, kripto en çok değer kaybeden oldu. Gram altın önce 850 lira, gümüş 10,50 lira, dolar 13,80 lira olmadan dokunmazdım. Dolar gerilediğinde haliyle tüm yabancı paralar da geriler. Elimde TL olsaydı sabırlı olurdum.” sözlerini dile getirdi.

İlgili Makaleler