EkonomiGündem

Vakıfbank kadınlar gününe özel girişimci kadın kredisini başlattı

8 Mart dünya kadınlar gününe özel kampanyalar yapan bankalardan biri de Vakıfbank oldu. Türkiye’nin en çok tercih edilen kamu bankalarından biri olan Vakıfbank, tüm kadın müşterileri için Kadın İşletme Kredisi’ni duyurdu. Kadın girişimcilerin yararlanabileceği bu kampanyanın detayları belli oldu.

Türkiye bankacılık sektöründe milyonlarca bireysel ve ticari müşterisi bulunan bankalardan biri olan Vakıfbank, kadın girişimcilere verdiği destekle gündeme geldi. Dünya Bankası ile imzalanan anlaşma kapsamında 8 yıl geri ödemesiz olmak üzere 23 yıl vadeli olarak temin edilen 250 milyon dolarlık kredi kapsamında Kadın İşletme Kredisi hayata geçirildi. Vakıfbank, girişimci olup kendi işini kurmak isteyen kadınlar için çok büyük ve önemli bir kampanya başlattı.

Vakıfbank Kadın İşletme Kredisi

Önde gelen kamu bankası Vakıfbank, tüm segmentlerde yönetimi kadınlarda olan işletmelere, büyüme ve nakit akışı düzenleme için uygun maliyetlerle kredi sağlanacağını duyurdu. Vakıfbank’ın resmi web sitesi üzerinden yapılan bu duyuru kadın girişimciler ve işletme sahipleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kampanya duyurusu 8 Mart kadınlar gününde gelirken, toplamsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için bu tür bir kredi kampanyasına başladıkları belirtildi.

Kadınların toplumsal yaşamın her alanında eşit bir şekilde yer alması isteniyor. Ekonomik alanda kadınların varlığının güçlenmesi için Vakıfbank’tan Kadın İşletme Kredisi kampanyası geldi. Vakıfbank, bu kredi kampanyasını hem kadınların hem de ülke ekonomisinin hizmetine sunarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

Kadın İşletme Kredisi Şartları

Bu kredi kampanyasından kimlerin yararlanacağı da Vakıfbank resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada yer aldı. Buna göre 250’nin altında çalışanı bulunan ve 2019 yılını kar ile tamamlayıp kadınlara ait olan işletmeler bu kredi desteğinden yararlanabilecek. Gerçek bir işletme ise kadın sahibinin olması, tüzel bir işletme ise yönetimde kadınların olması gerekiyor. Belirtilen şartları taşıyanlara 2 yıla kadar ödemesiz 10 yıl vadeli kredi sunuluyor.

İlgili Makaleler