Gündem

Kamuda Görevli 4/D’li Taşeron İşçilerin TİS ve Enflasyon Oranında Zam Beklentisi

Taşeron işçi maaşlarında yaşanan bilinmemezlik Haziran ayına kadar çözülemedi. Ocak ayında maaşlara yansıtılan yüzde 4’lük zammın ardından çoğu taşeron işçisi maaş zammı alamadılar. Enflasyon oranlarının 5 aydır artışta olduğu bu dönemde maaşları eriyen işçiler bu konuda Toplu İş Sözleşmesi imzalanmasını bekliyorlar. 

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN TİS İMZALANACAK MI?

Taşeron işçi maaşlarında belediye başkanlıkları yerel seçimlerden önce ve sonra önemli adımlar attılar. İlgili sendikalarla Toplu İş Sözleşmesi imzalayan belediye başkanlıkları çalışanlarının yaşadığı mağduriyetleri giderdiler. 

Bu konuda önemli büyükşehir belediyelerinde taşeron işçilere 635 TL direkt zam, enflasyon oranında zam, yada yüzde 26 oranında zam gibi kararlar alındı. 

Bu kararların tamamı işçilerin talep ettiği zam oranına yakın oldu. Bunun yanında bazı belediye iştirakleri daha yüksek oranlarında zam kararları aldılar. Bazı belediyeler işçilere yüzde 45 oranına kadar zam yaptı. Bu zamla da yetinmeyen belediye başkanlıkları bu işçilere bazı sosyal ve mali haklar tanıdılar. 

Kamu Kurumları Ne Zaman Adım Atacak?

Kamu kurumları taşeron işçilere zam konusunda oldukça sessiz kaldılar. Neredeyse hiçbir kurum bu konuda ek yükümlülük almadı ve maaşlara zam yapmadılar. 

Taşeron işçiler ise en kısa süre Toplu İş Sözleşmesi imzalanmasını ve maaşlara en az enflasyon oranında zam yapılmasını talep ediyorlar. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir