GündemKamu Haberleri

Kara Kışta O Belediyeler Hemşerilerini Yalnız Bırakmadı: İhtiyacı Olan Herkese Karşılıksız Yardım İçin Hemen Harekete Geçildi!

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında zorlu geçen kış aylarında vatandaşların yanında olmak için harekete geçen belediyeler, yakacaktan gıdaya pek çok kalemde başlattığı yardımlarını şu sıralar daha da artırdı. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardım etme yarışına iren belediyeler de öne çıkan belediyeler ise; İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri oldu.

Yıl boyunca sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdiği sosyal yardım desteklerine kış aylarında da devam eden İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri, yardım türlerini ve sayılarını artırdı. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara çağrı yapan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri, yardım için başvuru kanallarını da açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kış Yardımları İçin Harekete Geçti

Sosyal belediyecilik anlayışını görünür kılmak için çalışan belediyelerin başında gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çetin geçen kış şartlarında hemşerilerini yalnız bırakmamak için kollarını sıvadı. İhtiyaç sahiplerine yönelik çok yönlü destek kampanyaları başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış ayları için; gıda ve erzak, yakacak (kömür, odun vb.), giysi, mobilya ve eşya yardımlarına başladı. Bunun yanı sıra askıda fatura dönemini de başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yardım etmek isteyenler ile ihtiyaç sahiplerini de buluşturdu. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, muhtaç şehit, asker ve gazi yakınlarının yanı sıra afetzede vatandaşlar için de yardımlarına kış aylarında da devam etti.

İzmir Ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden Hamle Gecikmedi!

Soğuk kış aylarında vatandaşların imdadına yetişen belediyelerden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış aylarında sokakta kimsenin kalmaması için ‘Kara Kış Destek Hattı’ oluşturdu. Bu destek hattına 444 40 35 numarası üzerinden ulaşabilecek oluğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların gördükleri evsizleri de ihbar etmesini rica etti. Bunun yanı sıra “bizizmir.com” sitesi üzerinden sosyal yardım başvurularını almaya devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine; nakdi yardım, temel gıda talebi, giysi yardımı, yakacak, eşya, bebek bezi ve mama vermeye başladı. Öte yandan Türkiye’deki sosyal demokrat belediyelerin başını çeken belediyelerden biri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi de ihtiyacı olan vatandaşları kış aylarında yalnız bırakmadı. Kış yardımları kapsamında hemşerilerine; yakacak ve kömür yardımı, bot ve kaban yardım, market ve gıda alışverişinde kullanılmak üzere yardım kartları ile ekmek yardımı yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, günlük olarak gerçekleştirdiği sıcak çorba dağıtımına da başladı.

 

İlgili Makaleler