GenelKamu Haberleri

Emekli Olmak İsteyenlerin Beklediği Kanun Geldi: O Bankalar İle Artık Emekli Olmak Çok Kolay! Üstelik 1 TL Bile Ödemeden….

Emekli olmak isteyen vatandaşların imdadına yetişen bankalar, beklenen müjdeyi verdi. Emekli olmak isteyen, ancak yaptığı yapılandırmaları, prim borçlarını ya da geriye dönük borçlanmalarını ödeyemeyen vatandaşlar için krediler hazırlayan o bankalar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşma imzaladı.

Emekli olmak için nakde ihtiyacı olan vatandaşlar, şimdilerde bankaların yolunu tutmaya başladı. Vatandaşların rahat bir nefes alabilmesi ve kolaylıkla emekli olabilmesi için harekete geçen SGK; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ile protokol imzaladı. Öte yandan bir süredir merak ile beklenilen o işbirliğinin detayları da geçtiğimiz gün kamuoyu ile paylaşıldı.

SGK; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank İle İşbirliği İmzaladı

Geçtiğimiz gün 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile “Kredi İşbirliği Protokolü” imzalayan SGK, emekli olmak isteyen sigortalılar için müjdeyi verdi. Esnaf, çiftçi, dolmuşçu, eczacı ve taksici gibi milyonlarca sigortalı kapsayan bu işbirliğiyle kolay kredi imkanı sunan SGK ve kamu bankaları, uygun faizli banka kredilerinin detaylarını da kamuoyu ile paylaştı. Prim borcunu yapılandıran Bağ-Kur’luların yaralanması üzerine geliştirilmiş olan bu işbirliği anlaşmasının 1 Kasım 2022 tarihine kadar yapılandırma borcunu kapatmak için başvuru yapan vatandaşlar için geçerli olacağı öğrenildi.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ta Emeklilik Olmak İçin Kredi Hazır

Çeşitli nedenler ile çalışırken hizmet süresi durmuş olanların ya da hayatını kaybeden sigortalıların hak sahiplerinin başvurabileceği yapılandırma kapsamında emekli olmak isteyen ancak geçmişe dönük borçlarını ödemeyen kişilerin başvurabileceği yapılandırma başvuruları; de-sigorta kanalı, sosyal güvenlik il müdürlüğü ve merkezlerine gerçekleştiriliyor. Başvuru sürecini e-Devlet üzerinden takip edebilen vatandaşlar, yapılandırmasının onaylanmasının ardından taahhüt ettikleri miktarı böldükleri vade süresince düzenli olarak ödemeleri gerekiyor. Geçtiğimiz gün bu ödemeleri gerçekleştirmek için emekli olmak isteyen, ancak ödemelerde zorlanan vatandaşlara bir müjde daha veren SGK, emekli olacak kişilerin borçlarını ödeyebilmesi için vatandaşlara Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank üzerinden düşük faizli kredi imkanı sunacağını duyurmuş bulunuyor. 36 aya kadar vade seçeneğine sahip olan bu kredilerin faiz oranıysa yüzde 1,55 olarak emekli olacak olan vatandaşlara sunuluyor.

İlgili Makaleler