GündemKamu Haberleri

Elektrik Faturanız 300 TL’den Daha Fazla Geliyorsa Hemen Buraya Başvurun, Faturanızın Yarısını Devlet Ödüyor!

Yeni yıl ile birlikte neredeyse iki katına çıkmış olan elektrik faturaları, şimdilerde vatandaşların belini bükmeye başladı. Elektrik faturalarını ödemekte oldukça zorlanan vatandaşlar, Kabine Toplantısı’ndan gelecek bir indirim haberi beklerken; müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarında belirlenen kademelerinin yükseltildiğini duyurdu. Bunun yanı sıra elektrik faturalarına bir de müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elektrik desteği yardımı için hazırlıklarına başladığını duyurdu. Öte yandan bir süredir vatandaşa rahat bir nefes aldırması beklenen elektrik desteğinin detayları merak ediliyordu ki; beklenen o açıklama bu kez Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Elektrik Faturası Desteği Müjdesi Geldi

Artan elektrik faturalarına karşın harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik yardımı kapsamını genişletti. Bu yıl gerçekleştireceği elektrik yardımı tutarını artıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik kullanmak zorunda kalan kronik rahatsızlıklara sahip olanların yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yardımda bulunacağını açıkladı. Isınma yardımı kapsamında verilen elektrik desteğinin ödemelerini mart ve ekim ayı olmak üzere iki taksit halinde gerçekleştireceğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardım kapsamında verilecek olan tutarı da geçtiğimiz gün kamuoyu ile paylaştı.

Elektrik Faturası Desteği Kapsamında Verilecek Tutar Belli Oldu

Geçtiğimi günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan elektrik yardımı desteğinin detayları belli oldu. 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programı dahilinde elektrik yardımında bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik yardımına başvuru yapmak isteyen vatandaşların en yakın PTT şubesine giderek kimliğini ve elektrik faturasını ibraz etmesi gerektiğini duyurdu. Elektrik yardımının miktarını da açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelerin tutarını hane içerisinde yaşayan kişi sayısına göre belirleyeceğini açıkladı. Bu bağlamda; 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh (103 TL), 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (137,33 TL), 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh (171,67 TL), 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh (206 TL) destekte bulunulacağı öğrenildi.

İlgili Makaleler