EkonomiGündem

Parasına Değer Katmak İsteyenlere Müjde! Bankaların Mevduat Faiz Oranları Uçuşa Geçti

Parasını vadeli mevduat hesabında tutarak birikimlerine değer kazandırmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Bankalar en fazla mevduat faiz oranını verebilmek için rekabete başladı yatırımcı bu işten karlı çıktı. İşte bankaların mevduat hesaplarında uyguladığı faiz oranları…

Türkiye bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren kamu ve özel bankalarda mevduat hesabı açanlar yüksek oranlarla faiz getirisi almaya devam ediyor. Bazı bankalarda mevduat faiz oranlarında düşüş yaşansa da müşterileri kazanmak isteyen bankalarda ise mevduat faiz oranları yüksek tutuluyor. En düşük yatırım oranından en fazla yatırım kazancına kadar bankaların uyguladığı mevduat faiz oranları merak ediliyor.

Bankalar Arasında Kıyasıya Rekabet

Bankalar mevduat ürünlerindeki faiz oranlarında muslukları açtı. Bankalar arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı mevduat faizi oranlarında yatırımcılar kazançlı çıkmaya başladı. Bazı bankalar KKM yani Kur Korumalı Mevduat ürünü çıktıktan sonra faiz yarışında geriye düşerken bazı bankalar ise müşterilerine yüksek faiz oranları sunarak kazandırmaya devam etti. Müşterilerine en yüksek faz oranı veren bankalar merak konusu oldu.

En Yüksek Mevduat Faizi Veren Bankalar

Türkiye bankacılık sektöründe müşterilerine yüksek faiz oranlarıyla kazanç fırsatı sunan bankalar merak ediliyor. Yatırımlarını TL mevduat hesaplarında değerlendirmek ve birikimlerine kazanç eklemek isteyenler için bankalar adeta birbirleriyle yarışıyor. Güncel mevduat faizi oranlarına göre ING Bank e-Turuncu Hesap ile yatırımcılara yüzde 19 faiz oranı vererek bu listede ön sıralarda yer alıyor.

Denizbank ve Anadolu Bank TL mevduat hesaplarında yüzde 18.75 faiz oranı uygulanıyor. TL mevduat hesabında en fazla getiriyi elde etmek isteyen yerli yatırımcılar Alternatif Bank VOV hesap ile birikimlerine yüzde 20.50 oranında faiz getirisi alabiliyor. Son olarak Burgan Bank ON Hesap müşterilerine de yüzde 18.50 faiz veriliyor.

İlgili Makaleler