GündemKamu Haberleri

İslam Memiş’in Dediklerini Okumadan Sakın Yatırım Yapmayın! İslam Memiş Bir Kez Daha Uyardı; “’Daha Ağır Tahribatlar Olabilir”!

Sürekli olarak piyasalar ile ilgili yaptığı açıklamalar ve yatırım tavsiyeleriyle vatandaşların dikkatini çekmeyi başaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez altın alımı ve satımı yapan vatandaşlar için çok önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin etkisiyle de yeniden dalgalı bir şekilde seyretmeye başlayan dolar kuruna dair açıklamalarda bulunan İslam Memiş, altın alımı yapıp, satan vatandaşları ilgilendiren açıklamalarının ardından Merkez Bankası’nı da o konuda uyardı.

İslam Memiş, Merkez Bankası’nı Uyardı

Rusya ve Ukrayna krizinin ardından bir türlü durulmayan para ve altın piyasaları hakkında konuşan İslam Memiş, ‘Türkiye’nin bu süreçten en az hasar ile kurtulması için yapılması gerekenleri anlattı. Merkez Bankası’nın faiz indiriminde ısrarcı olmamasını öneren İslam Memiş; “Bu durumda dış politikadaki gelişmeler çok önemli olacaktır. Tarımla alakalı politikalar, enflasyon odaklı politikaları çok önemli olacaktır. Enflasyonu düşürebilirsek, tarım politikalarını tekrar gözden geçirebilirsek, Merkez Bankası hamlelerini doğru yapabilirsek piyasa ayarları ile oynamazsa bu süreç biraz daha az zararla atlatılabilir. Tarım politikalarında bir değişiklik olmazsa enflasyonu düşüremezsek, Merkez Bankası ısrarla yıl boyunca faiz indirim söylemini devam ettirmesi veya uygulamasını devam ettirirse daha ağır tahribatlar olabilir” şeklinde konuştu.

İslam Memiş, Altın Alıp Satan Vatandaşları Da Uyardı

Rusya ve Ukrayna savaşının bir sermaye operasyonu olup, olmadığı değerlendiren İslam Memiş, sürekli olarak altın alıp, satan vatandaşları uyardı. Altın alıp satımları yapan kişilerin mağdur olacağına dikkat çeken İslam Memiş; “Yaklaşık 3 haftadır kamuoyuyla paylaşıyorum. Benim gözümde bu bir savaş değil, bu bir manipülasyondur. Siyasi, ekonomik, enerji tarafı vardır. Her anlamda manipülasyondur. Dolayısıyla bu enflasyon rakamlarının yükseliyor olması belli bir pik noktasına geldikten sonra da insanlar bugünkü enflasyon rakamlarının düşük diyecekler. Aslında enflasyonla dünya insanlarına fakirleşti, enerji krizi ile birlikte insanlar fakirleşti. Türkiye’nin en büyük eksikliği de küçük yatırımcıların, yatırım araçları ile al-sat yapmaları. İşte bu al-sat yapanlar da bu yıl ciddi anlamda kaybedecek. Çünkü onlara al-sat yaptırarak kaybettirecekler. Elindeki bütün varlıkları alacaklar ki toplum olarak al-sata çok müsait bir toplum olduğumuz için bu manipülasyonun en çok mağduru al-sat yapanlar olacak” diye konuştu.

İlgili Makaleler