GündemKamu Haberleri

Remzi Özdemir Ve Evren Devrim Zelyut Yaptığı Tahmin İle Piyasaları Altüst Etti! O Tahminlere Göre Dolar Tam Tamına…

Bir süredir yeniden dalgalı bir biçimde seyretmeye başlayan dolar kuru ekonomistlerin tahminlerini de değiştirmeye başladı. Geçtiğimiz gün hem para piyasaları hem de Merkez Bankası’nın hamleleri ile çok önemli açıklamalarda bulunan iktisatçı Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut, yatırımcıların dikkatini çekecek önemli ifadeler kullandı.

Ekonomin gidişatından dolar kurunun mart ayı sonu seviyesine kadar çeşitli tahminlerde bulunan Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zeyrut, YouTube üzerinden yaptıkları ortak programlarında konuştu. Doların yükselişinin önüne geçilmesi için yapılması gereken hamleleri de konuşan Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zeyrut, Merkez Bankası’nın faiz çalışmalarına da değindi.

Evren Devrim Zelyut’tan 24 TL’lik Dolar Tahmini

Ramazan Özdemir ile birlikte Youtube kanalı üzerinden sunduğu programda yaptığı dolar tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken Evren Devrim Zelyut, mart ayının sonunda doların kaç TL olacağına dair tahminlerde bulundu. Tahmini oldukça üst sınırda tutan Evren Devrim Zelyut; “Yüzde 60 enflasyon mayısta bizim karşımıza çıkacak. 15 lira spot dolar kurunu aldığım zaman yüzde 60 enflasyon kadar kayıp oluştuğu zaman lirada 9 lira kayıp var. Önümüzdeki yıl martın sonunda 15+9: 24 lira dolar TL hedefi potaya girdi. Merkez Bankası bu kurun 24 liraya gitmesini engelleyecek ve son kartını oynayacak” diye konuştu.

Remzi Özdemir’i Merkez Bankası’nın Hamlelerini Değerlendirdi

Evren Devrim Zelyut’un ardından konuşan Remzi Demir ise hem Evren Devrim Zelyut’un değerlendirmelerini hem de Merkez Bankası’nın ekonominin gidişatı ile ilgili ne yapacağını anlattı. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Remzi Demir; “Senin bu hesabını aynısın hem saraydaki hem ekonomi kurmayları hem de Merkez Bankası yaptı. Bunu net olarak söyleyebiliriz. Bu konuda toplantılar yapıldığını, hazırlıklar yapıldığını biliyoruz. Nedir bu çalışmalar? Döviz kuruna karşı faiz silahı. Şu anda saraydaki kurmaylar harıl harıl çalışmalar yapılıyor. Neyin çalışması yapılıyor?” diye sordu. Ardından kurmayların ne çalışmaları yaptığına da dikkat çeken Remzi Özdemir; “Cumhurbaşkanı’nı ikna etmeye çalışıyorlar. Çünkü faiz artışından başka hiçbir çarenin kalmadığını Merkez Bankası çalışanları da sarayın ekonomi kurmayları da bunu artık kabul etmeye başladı. Çünkü dolar satışıyla bir şey olmayacağını gördüler. Türkiye’ye para girişi yok. Artık yapılacak hiçbir şey kalmadı, kasada da para kalmadı. Bugün de 15 sınırına gelen dolar için son atışlar yapılıyor, ölüm kalım mücadelesi veriliyor. Çünkü artık Hazine’nin üstüne o kadar yük biniyor ki, Hazine de bunun tedirginliğini hissediyor. Benim aldığım duyumlar Merkez Bankası’nın bu ay olmasa da bir sonraki ayda Nisan ayında kesin bir 10 puanlık, yani 1000 baz faiz artışı planlanıyor. Çünkü bunu net bir şekilde gördüler. Bugüne kadar uygulanan silahlar başarısız oldu çünkü” diye açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler