EkonomiGündem

Faizler Değişti, O Banka Tüm Rakiplerini Egale Etti. 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı En Yüksek Faiz Hangi Bankada? İşte, O Banka…

Özellikle Kur Kormalı Mevduat (KMK) Hesabı’nın hayata geçirilmesinden bu yana vatandaşların yöneldiği yatırım araçlarından biri olan mevduat hesapları, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından 17 Mart 2022 Perşembe günü gerçekleştirilecek olan PPK toplantısı öncesi yeni faizleri ile yatırımcıların karşısına çıkmaya başladı.

Merkez Bankası’nın Mart 2022 faiz kararı öncesi haftaya yeni faiz oranları ile başlayan bankalar hem kredi paketlerinde hem de mevduat hesaplarında faiz değişikliğine gitti. Bu değişikliğin ardından mevduat hesaplarına yeni bir para giriş yapacak olan yatırımcılar ise, en çok faiz veren bankaları merak etmeye başladı. Öte yandan Türkiye’nin 32 günlük vadeli hesapları arasında en çok faizi veren banka, yeni faizlerin ardından da o banka oldu.

Merkez Bankası Mart 2022 Faiz Kararı Sonrası Faizler Değişti

Bir süredir faiz indirimine giden Merkez Bankası, piyasadaki hareketlenmelerin önüne tam anlamıyla geçmeyi başaramadı. Geçtiğimiz ay faiz oranını sabit tutan Merkez Bankası, mart ayı faiz beklentisini belirlemek için de kolları sıvadı. 17 Mart 2022 tarihinde açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi hareketlenen bankalar ise, Merkez Bankası’nın faiz artırımı ya da faizi sabit tutma kararı alması halinde, kendilerini korumak için kredi ve mevduat hesabı faizlerinde değişikliğe gitme kararı aldı.

32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı En Yüksek Faiz Hangi Bankada?

Merkez Bankası’nın kararından hemen önce harekete geçen bankalar, bu haftaki faiz oranlarında değişikliğe gitti. Bu bağlamda olası bir faiz indirimine karşı kendilerini güven altına almak isteyen bazı bankalar kredi faiz oranlarını yükseltirken; 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranlarındaysa indirime gitti. Faiz kararını müşterilerinin lehine kullanan bazı bankalar ise, 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranlarında artışa gitti. O bankalardan biri olan Fibabanka ise, en yüksek faiz veren banka olarak öne çıktı. Fibabanka Kiraz Hesap ile en yüksek mevduat faizini veren Fibabanka, bu hesabın faiz oranını yüzde 20,50’ye çıkarttı. Bu bağlamda bu hesaba 100 bin TL atan bir vatandaşın 32 günlük alacağı faizin 1.707 TL olacağı öğrenildi.

 

İlgili Makaleler