EkonomiGündem

Asgari Ücrete Bir Zam Daha Mı Geliyor? Beklenen Haber Geldi, O Aydan Sonra Asgari Ücret 6.375 TL Olacak!

Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanan asgari ücret zammı, yüzde 50 olarak belirlenmişti. Bu karar alındığı gün tüm asgari ücretli çalışanların yüzünü güldürürken; evdeki hesabın çarşıya uymadığı sadece iki ay içerisinde ortaya çıktı.

İki aydır zamlı maaşını alan asgari ücretli çalışanlar, geçtiğimiz gün gelen zamların yeterli olmadığını dillendirmeye başladı. Gıdadan akaryakıta her şeyi zamlı olarak kullanmaya başlayan asgari ücretli çalışanlar, Asgari Geçim İndirimi (AGİ)’nin de kaldırılmasının ardından zor günler yaşar hale geldi.

Zamlar, Asgari Ücretlinin Maaşını Eritti

Geçtiğimiz ocak ayında yüzde 50 oranında zam alması ile bir hayli sevinen asgari ücretli çalışanların maaşları, 2 bin 825 TL’den 4 bin 250 TL’ye yükselmişti. Konuyla ilgili bu zammın işverene getireceği yükü de düşünen hükümet, destek paketlerini arka arkaya açıklamıştı. Asgari ücretin üzerindeki verginin kaldırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile çalışan vatandaşların şubat ayı itibariyle zamlı maaşlarını alacaklarını duyurmuştu. İki aydır maaşlarını zamlı olarak alan asgari ücretliler arka arkaya gelen zamların ardından aldığı zammın gözünün önünde eridiğine tanıklık etmeye başladı. Bu konunun üzerine harekete geçen asgari ücretli çalışanlar, temmuz ayı zammı da istedi.

Asgari Ücretli İçin Temmuz Zammı Yolda

Yeni yıl ile birlikte zamlanan ev kirası, aidat, faturalar, yakıt, temel ihtiyaçlar ve mutfak ihtiyaçları karşısında maaşı günden güne erimeye başlamış olan asgari ücretli çalışanlar, enflasyona bu ay da yenik düştü. Aldıkları paralara karşın zamlar ile bir türlü başa çıkamayan asgari ücretli çalışanlar, geçtiğimiz gün hükümete ise çok önemli bir çağrıda bulundu. Temmuz ayı için ikinci bir zam isteyen asgari ücretli çalışanlar, tıpkı memurlar gibi 6 aya bir enflasyon oranında zam almak istediklerini belirtti. Temmuz ayında yine yüzde 50 oranında zam yapılmasını talep eden asgari ücretli çalışanlar, seslerini sosyal medya platformlarından duyurdu. Bu çağrının üzerine hükümetin harekete geçip geçmeyeceği merak ile beklenirken; yüzde 50’lik zammı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin getirmesi halinde asgari ücretin çıkacağı rakamın ise, 6 bin 375 TL olacağı öğrenildi.

İlgili Makaleler