Ekonomi

İslam Memiş Konuştu, Piyasa Sallandı! Altın Ve Dolar Alacaklar İslam Memiş’in Verdiği O Tarihe Dikkat Kesildi. O Tarih…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde üçüncü haftaya yaklaşan dünya, para piyasaları açısından da zorlu günler geçirmeye başladı. Jeopolitik riskler açısından bu krizden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye ise, şimdiler gözünü kulağını Merkez Bankaları Sistemi (FED)’nden ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)’ndan gelecek olan verilere çevirdi.

Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz artışına gitmesi beklenen FED’in kritik toplantısı öncesinde para piyasalarını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, alınması beklenen kararların piyasaya yapacağı etkileri değerlendirdi. Yatırımcılara altın niteliğinde tavsiyeler de veren İslam Memiş, açıklamalarında yatırım için doğru araca işaret etti.

İslam Memiş’ten Merkez Bankası Hakkında Tahmin

25 baz puan faiz artışına gitmesi beklenen FED’in olası kararları ile ilgili analizlerde bulunan İslam Memiş, açıklamalarında; “Sizi 4 aydır Fed’in faiz kararına hazırladım. Bu yoldan dönen kendi bilir. Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Bankası’nın faiz kararı var. Dolar kuruna karşı bakalım Merkez Bankası nasıl karar verecek? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz artırmak zorunda kalacaktır. Tahmin ve öngörüm bu yönde” diye konuştu. Ardından yatırımcılara çok önemli tavsiyeler veren İslam Memiş, herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

İslam Memiş’ten Yatırımcının Yüzünü Güldürecek Altın Ve Dolar Tahmini

Piyasadaki dalgalanmaları değerlendiren İslam Memiş; “Kumar oynayarak insanlar elindeki varlıklarından oluyorlar. 2022 yılının senaryosu şu. Enflasyon ile fakirleştirilen insanların elinden al sat yaptırılarak elindeki varlıklar alınarak daha da fakir edilecek. İnsanların alım gücü azalmaya devam ediyor. İkinci tezgaha düştüler. Savaş ortamı korku pompalıyorlar manipülasyon piyasasında dalgalı piyasada insanlar al sat yaparak parasını katma hayalinde olacaklar ama bakacaklar ki elindekinden de olmuşlar. Al sat bağımlısı olanlar akıllanmayacak. Çok güzel tezgah hazırladılar. Manipülasyon piyasasında insanların elindekini alacaklar. Altın uçacak kaçacaktı ne oldu? Altının onsu 1974 dolar. Uçan kaçan olmadı” diye konuştu. Ardından yatırım yapacaklara tavsiyelerde de bulunan İslam Memiş; “Yüksek kur eşittir yüksek enflasyon demek. Faiz artırımı noktasında beklentimi devam ettiriyorum. Dolarla altın almak günlük bazda mantıklı olacak. Altının gram fiyatı dolar kurunu takip etmeye devam ediyor. Bu fiyatlardan altın ve gümüş almayı tercih etmem. Elimde TL olsun bu fiyatlardan almam” şeklinde açıklamalar gerçekleştirdi.

İlgili Makaleler