Gündem

Migros Ayçiçek Yağı Zamlarına Karşı Tarafını Belirledi: İndirim Üzerine İndirime Giden Migros, Yeni Haftada Vatandaşın Tarafını Tuttu!

Ayçiçek yağı krizi, yeni haftada da devam etti. Geçtiğimiz hafta stok sorunu yaşanabileceği iddialarıyla gündemlerden bir türlü düşmeyen ayçiçek yağı fiyatları hızla zamlanmaya başlamıştı. Rusya ve Ukrayna arasında başlayan krizin ardından limanda kalan ayçiçek yağı gemilerine çıkan geçiş izni de henüz etiketlere yansımadı. Ayçiçek yağı krizini çözmek için ilk adımı atan Migros, haftaya indirimler ile başladı.

İndirimleri ürünleri ve geniş ürün yelpazesi ile dikkat çeken Migros, Türkiye’nin en büyük market zincirleri arasında yer alıyor. Her gün milyonlarca vatandaş hizmet veren Migros, indirimleri arasına bu hafta ayçiçek yağı markalarını da eklemiş bulunuyor. Yeni haftaya indirimler ile başlayan Migros, ayçiçek yağı alacak vatandaşlar için Komili, Turna, Yudum, Kırlangıç, Orkide ve Migros marka olan ayçiçek yağı fiyatlarını bugün itibariyle indirimli bir biçimde sunmaya başlıyor.

Migros Yeni Haftada Ayçiçek Yağı Fiyatlarında İndirime Gitti

Yeni yıldan bu yana hızla zamlanan temel gıda ürünlerinden biri olan ayçiçek yağı fiyatları, temel gıda ürünlerine getirilen KDV indiriminin ardından düşmüştü. Başlayan Rusya ve Ukrayna krizinin ardından yeniden zamlanmaya başlayan ayçiçek yağı fiyatları, geçtiğimiz hafta vatandaşın cebini yakacak düzeyde zam aldı. Zamlanan ayçiçek yağı fiyatlarına karşı yaptığı indirimler ile öne çıkan Migros; 16 Mart 2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak Komili, Turna, Yudum, Kırlangıç, Orkide ve Migros marka ayçiçek yağlarının yeni fiyatlarını belirledi.

Migros’ta 16 Mart Ayçiçek Yağı Fiyatları Belli Oldu

Geçtiğimiz haftayı zamla kapatmış olan ayçiçek yağı, yeni haftada yavaş yavaş düşmeye başladı. Ayçiçek yağı indirimlerinde ilk hamleyi yapan Migros marketleriyse, 16 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak olan ayçiçek yağı fiyatlarının yeni etiketlerini belirledi. Bu bağlamda; Turna marka ayçiçek yağının 1 litresini 37 TL’den satışa çıkaran Migros, aynı markanın 2 litrelik pet şişesini 56 TL’den satmaya başladı. Yudum marka ayçiçek yağının 1 litresini 37 TL’den satışa sunan Migros; bu markanın 2 litrelik boyutunu 64 TL’ye, 3 litrelik boyutunu 88 TL’ye, 4 litrelik boyunu ise 116 TL’ye indirdi. Orkide marka ayçiçek yağlarında indirime giden Migros, bu markanın 1 litrelik şişesini 35 TL’ye, 4 litrelik şişesini 108 TL’ye satmaya başladı. Öte yandan Migros’ta Kırlangıç marka ayçiçek yağının 2 litresi 63 TL’ye, Komili marka ayçiçek yağının 2 litresiyse 64 TL’ye indi.

 

İlgili Makaleler