Gündem

Merkez Bankası Kararı Öncesi İslam Memiş Konuştu, Altın ve Dolar Etkilendi! Memiş, Bir Kez Daha Haklı Çıktı! İşte, O Açıklama…

Bir süredir yatırımcıların gözünü kulağını çevirdiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın mart ayı faiz politikasını belirlemek için gerçekleştireceği toplantı öncesi tahminler artmaya başladı. Tahminlerine bir yenisini daha ekleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, bir kez daha haklı çıktığını gösterdi.

Merkez Bankası ve FED kararlarının öncesinde son piyasa tahminlerini gerçekleştiren İslam Memiş, yaptığı tahminler ile herkesi bir kez daha şaşırtmayı başardı. Son açıklamasında geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya da referans gönderen İslam Memiş, kendisini dinlemeyen yatırımcılara; “Sabredip bekleyenlere ne mutlu, alanlara ise geçmiş olsun” sözleriyle seslendi. Altın alımları ve dolar tahminleri ile de ilgili açıklamalar yapan İslam Memiş, yatırımcıların sabırsızlıkla beklediği tüyoları da verdi.

FED’in Faiz Kararı Öncesi İslam Memiş Son Tahminin Yaptı

Yaptığı her açıklama ile adeta sansasyonel etki yaratan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dün akşam açıklanan Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararı öncesinde para piyasalarına yönelik son tahmini gerçekleştirdi. Birkaç aydır tahminlerinde hiç yanılmayan İslam Memiş, bu kez açıklamalarında, analizlerini takip edip, yatırımlarını yönlendirenlere seslendi. İslam Memiş, bu seslenişte; “Önceki gün sert düşüşler yaşandı. Gram altında 900 liranın üzerinde alım yapılmaması konusunda uyarılarım vardı. Sabredip bekleyenlere ne mutlu, alanlara ise geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

İslam Memiş’ten Enflasyon Tahmini

FED kararı ve Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısı öncesi yaptığı tahminler ile dikkatleri üzerine çekmiş olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, açıklamalarında yükselen enflasyona da dikkat çekti. Enflasyonun yükselmeye devam edeceği yönündeki tahminlerini sürdüren İslam Memiş; “Fed kararının ardından Merkez Bankası da kendi faiz kararını yarın açıklayacak. Fed toplantısından 25 baz puanlık bir faiz artırımı ve şahin tonda bir açıklama bekliyorum. Sadece söylemlerle piyasayı yönlendirmeye devam edecektir. Yıl içinde 4 kez 25 baz puan faiz artırımıyla bu yılı bu şekilde devam ettirebilir diye tahmin ediyorum. Ancak şunu da ifade etmem gerekiyor ki FED’in faiz kararı zaten piyasalar tarafından fiyatlandı. Herhangi bir sürpriz yok” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler