Gündem

Aracı Olmayan Kalmayacak! O Bankalar Şartsız, Kefilsiz Sadece Yüzde 1,59’dan Taşıt Kredisi Veriyor. Sadece Yetişen Alıyor!

Yeni taşıt alacak olan vatandaşlar, mart ayı ile birlikte kullanacakları taşıt kredileri için farklı oranlarda faizler ile karşılaşmaya başlamış bulunuyor. Faiz oranlarında ay başında değişikliğe giden bankalar, taşıt kredileri için belirledikleri yeni faiz oranlarını da müşterilerine duyurmayı ihmal etmiyor.

Her bankanın kredi faizleri kendi kurumu altında belirleniyor. Dolayısıyla konuttan taşıta hangi ihtiyacı için kredi çekerse çeksin vatandaşların değerlendirebileceği pek çok seçenek bulunuyor. Özellikle taşıt kredilerinde ciddi indirime giden bankalar, bu aydan itibaren araç almayı daha olası hale getirmiş bulunuyor.

Taşıt Kredisi Mart Ayı Faizleri Açıklandı

FED ve Merkez Bankası kararı öncesinde gözler Ankara’dayken; bankalar mart ayına yeni faiz oranları ile başlıyor. Taşıt kredisinde yeni faizler belirlemiş olan bankalar, araç alacak olan müşterilerine yeni faizlerini de duyurmuş bulunuyor. Bu bağlamda, mart ayında TEB, yüzde 1,93 faiz oranı üzerinden taşıt kredisi sağlarken; Yapı Kredi Bankası, 12 aya kadar vadeli olan taşıt kredilerinde yüzde 1,89; 24 aya kadar vadeli olan taşıt kredileri için yüzde 2,09 faiz oranı sunuyor. Sıfır kilometre araçlar için taşıt kredisi sağlayan Akbank yüzde 2,04 oranında faiz belirlemişken; Garanti BBVA yüzde 2,17 oranında faizli krediler veriyor. Öte yandan HSBC Bankası, mart ayı taşıt kredisi faizini yüzde 2,99 olarak belirlemiş bulunuyor.

Mart Ayında En Uygun Faizli Taşıt Kredisi Verecek Bankalar Belli Oldu

Özellikle sıfır kilometre araç almak isteyen vatandaşların taşıt kredisi çekerken en çok dikkat ettiği şey kredinin faiz oranı oluyor. Geri ödemelerde zorlanmak istemeyen vatandaşlar, bilhassa düşük faiz veren bankalara yöneliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde mart ayı faiz oranlarını belirlemiş olan Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Türkiye İş Bankası, bu ayın en düşük faizli taşıt kredisini veren bankalar arasında yer alıyor. Halkbank, tüm taşıtlar için kredi oranını yüze 1,59’da tutarken; Vakıfbank, sadece sıfır kilometre araçların alımı için yüzde 1,59’dan kredi sağlıyor. Bir diğer kamu bankası olan Ziraat Bankası, kaskosu olan araçlar için yüzde 1,61 oranından taşıt kredisi verirken; kaskosu olmayan araçlar için yüzde 1,63 faizli taşıt kredisi kullandırıyor. Öte yandan Türkiye İş Bankası, mart ayında taşıt kredisinin faizini yüzde 1,99 olarak belirlemiş bulunuyor. –

İlgili Makaleler