Kamu Haberleri

SGK’nın Yeni Desteği Dudakları Uçuklattı! Sadece Annelerin Yararlanabileceği Destek İçin Her Anneye 325 Euro Ödeme Hazırlandı! Üstelik Anında Hesapta…

Çalışan kadınları iş yaşamında ayıran doğum, bazı durumlarda anne olan kadınların yeniden iş yaşamına geri dönmesini engelleyebiliyor. Kadın erkek eşitliğinin sağlanabilmesi için eşit istihdamı destekleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu durumun önüne geçmek için düğmeye basmış bulunuyor.

Çalışan kadınların doğum iznini ardından yeniden işine dönmesi için çeşitli destek girişimlerinde bulunan SGK, şimdilerde bakıcısı olan annelere destek vermeye hazırlanıyor. Bakıcı tutan annelere nakit olarak destek verecek olan SGK, ödeme tutarını ise, Euro bazında sunuyor.

Çalışan Annelere SGK’dan Destek Üzerine Destek

Çalışanları anneleri desteklemek, kadının iş yaşamına katılımını artırmak ve doğum nedeniyle işine ara veren kadınları iş yaşamına geri dönmesi için düğmeye basmış olan SGK, çalışan annelere verdiği destekleri artırdı. Doğum yapan her çalışan kadına doğum parası ödeyen SGK; birinci çocuk için 300 TL iken, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 600 TL ödeme yapacağını açıkladı. Sadece çalışan kadınların değil, eşi çalışan kadınların da yararlanabileceği bir destek programı da hazırlayan SGK, emzirme ödeneği projesini devreye soktu. Bu destek bağlamında SGK, 225 TL ödeme yapacağını duyurdu. Bu desteklerin yanı sıra eski adıyla SSK, yeni adıyla 4A hizmet dökümüne bağlı olarak çalışan tüm kadınlara izin ödemesi yapacağını da açıklayan SGK, 16 haftaya kadar olan tüm doğum izinlerinde kadınların iş göremezlik ödeneğinden yaralanabileceğini kamuoyu ile paylaştı.

Eğitimli Çocuk Bakıcısı İstihdam Desteği Pilot Bölgelerde Başladı

Bir süredir sosyal destek kapsamına alınması beklenen ‘eğitimli çocuk bakıcısı istihdamı desteği’ geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Şimdilik sadece pilot bölgelerde uygulanan eğitimli bu proje; İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde başlandı. Destek ödemesi kapsamında çalışan annelerin eğitimli olan çocuk bakıcılarını istihdam etmesi halinde nakdi destek sağlayacağını açıklamış olan SGK, desteğin 325 Euro olacağını da duyurdu. Bu nakdi destekten yararlanmak isteyen çalışan annelerin e – devlet şifresi ile www.sgk.gov.tr ya da https://www.sgkegitimlibakici.org/  sitelerinden ön kayıt yaptırması gerektiği SGK’nın açıklamasıyla ortaya çıktı. 5510 sayılı Kanuna göre eski adıyla SSK, yeni adıyla 4A hizmet dökümüne bağlı olarak çalışan annelerin yararlanabileceği bu desteğin kontenjanı şimdilik 3 bin 700 kişi olarak belirlendi. Bu bağlamda; İstanbul’a 2.100, Ankara ve İzmir’e ise 800’er kontenjan ayrıldı.

İlgili Makaleler