Ekonomi

İslam Memiş Uyardı; Altını Olanların Devri Asıl Şimdi Başlıyor! Gram Altın Yılın Son Ayında Tamı Tamına…

Dört yıl aradan sonra artışa giden FED, 25 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirdi. Bu artışın ardından para ve kripto piyasaları dalgalanmaya başlarken; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yatırım yapmaya devam eden vatandaşları yakından ilgilendirecek tüyolar geldi.

FED ve Merkez Bankası’nın faiz kararlarının ardından tahminlerinde haklı çıkan İslam Memiş, ABD’de açıklanacak işsizlik rakamları öncesinde yeni tahminlerde bulundu. Bugün itibariyle altının ons fiyatının 1.943 dolar, gram altının 918 TL olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, altın almaya devam eden uyardı. Yıl sonu için altın tahmini de yapan İslam Memiş, yatırımcıların risk yönünü belirleyecek tahminlerde bulundu.

İslam Memiş, Yatırımcılara Fırsatları Açıkladı

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan krizin yavaş yavaş durulmaya başlamasıyla tedirgin olan piyasaların dengeye oturmaya başladığına dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son üç haftalık süreci değerlendirdi. Piyasaların son üç haftadır yatırımcılar için riskler ile dolu olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, fırsatların asla son bulmayacağını tahminleriyle gözler önüne serdi. Altın tahmini ile dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, yaptığı son analizde; “Piyasalarda fırsatlar hiçbir zaman bitmeyecektir. Ben bu yıl gram altında 1450 lira seviyesini bekliyorum. Bugün için 900 lira seviyesi. Kısa vadede düşüşlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. 880-870 lira belki 850 lira seviyesine kadar gerileyebilir. İşte buralarda TL’de kalmış olanlara, düğün yapacaklara, altın borcu olanlara alım fırsatı verecek. Kalıcı mı peki değil” tahminlerinde bulundu.

İslam Memiş’ten Yıl Sonu Altın Tahmini Geldi

Her açıklamasında yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara, bu kez; “Arkadaşlar 2022 yılı oldukça kafa karışıklığı, oldukça problemli bir yıl olacak. O yüzden varlıklarınızı çeşitlendirin. Sepet uygulamasıyla farklı enstrümanlara yatırım yapın. Orta ve uzun vadeli yatırımcı olursanız çok isabetli olur. Çünkü 2022 yılı bayağı karışık bir yıl olacak. Daha bu yılın ilk çeyreğinde Rusya operasyonu ile çok karışık bir yıl olacağı sinyalini almış olduk” ifadeleriyle seslendi. Bunun yanı sıra yıl sonu altın fiyatı tahmininde de bulunan İslam Memiş; “Yıl sonu altın 1450 lira olacak” tahminin açıklama ve analizlerinin sonunda da hatırlattı.

İlgili Makaleler