Gündem

Altın ve Dolar Almak İsteyen Tüm Yatırımcılar, Haber Başına! İslam Memiş Açıkladı; O Tarihte Alım Yapanlar, Zengin Olacak!

FED ve Merkez Bankası’nın kararının ardından 1.900 dolar olan Ons altın fiyatları, 1.935-1.950 bandına kadar yükselirken; Merkez Bankası’nın kararının ardından da gram altında yükselmeler başladı. Piyasadaki bu dalgalanmaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki sürece dair tahminlerde bulundu.

Yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED ve Merkez Bankası’nın Mart ayı faiz kararlarına dair açıklamalarda bulundu. Dolar ve altının yükselişine dair analizlerde de bulunan Memiş, para ve emtia piyasaları ile ilgilenen vatandaşlara tüyolar vermeyi de ihmal etmedi.

İslam Memiş, FED ve Merkez Bankası Faiz Kararı İle İlgili Konuştu

FED ve Merkez Bankası’nın kararlarının ardından para piyasalarının durumunu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, beklentilerini açıkladı. Açıklamalarında yatırımcılara tüyolarda veren Memiş; “Beklentiler ışığında FED 25 baz puan artırdı. TCMB ise pas geçerek süreci tamamladı. Artık önümüzdeki aylara odaklandık. FED mayıs ayında TCMB ise Nisan ayında faiz kararını verecek. TCMB sonrası ise dolar kuru 14,70’ten 14,80’e tepki yükselişi gerçekleştirdi. Küresel piyasaların gözü Rusya ve Ukrayna’da. Çatışma haberleri altın, gümüş, petrol gibi emtia fiyatlarını ciddi bir şekilde etkileyecektir. Dolar iç piyasadan gelecek haberlerle yönü değişebilir. Şu anda herhangi bir anormallik olmadığı için sakin bir seyir sürüyor. Dolar ve altında diğer döviz kurları ve emtia fiyatlarında kısa ve orta vadede yukarı yönlü dalgalı seyirleri görebiliriz” diye konuştu.

İslam Memiş, Emtia Piyasaları İle İlgili Tüyolar Verdi

Tahminlerinin tutarlılığıyla popüler hale gelmiş olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, para piyasaları değerlendirmelerinin ardından emtia da değerlendirdi. Açıklamalarında devam eden Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın piyasalara olan etkilerine de dikkat çeken Memiş; “Gram altında 1450 TL ve gümüşün gramında 20 TL öngörüm devam ediyor. Ancak önümüzdeki iki hafta boyunca gram altın ve gümüşte kısa vadeli düşüş bekliyorum. ONS Altın ve gümüşte jeopolitik risklere bağlı olarak gerileme görülebilir. Rusya ve Ukrayna tarafında geçici bir ateşkes yapılırsa kısa vadeli gerileme görebiliriz” şeklinde konuştu. Ardından piyasalara yönelik tahminlerini sürdüren Memiş; “Jeopolitik risklere bağlı olarak ortaya çıkabilecek gerilemeler, gram altın fiyatının 900 TL bandının altına çekilmesine neden olacaktır. Gram altın yatırımcısına 850-900 TL aralığında alım yapabileceğini, satış yapmak isteyenler için ise 1450 TL’yi göreceğini, yıllık bazda yeni rekorlar geleceğini hatırlatmak isterim. Öngördüğüm kısa vadeli çekilmeler son bir alım fırsatı olabilir. Gümüşün gram fiyatında ise 11,20-11,30 bandına çekildiğinde alım yapılabilir. Dolar kurunda agresif bir yükseliş beklemiyorum. Aşağı yönlü bir trend de görebiliriz” dedi.

İlgili Makaleler