Genel

Son Dakika: Çocuğu Olan Her Aileye Mart Ayı İçin 1649 TL Yattı! Bakanlık Harekete Geçti, Ödemeler Başladı!

Sosyal devlet anlayışı gereği, toplumda yer dezavantajlı kişilerin topluma katılımının artması ve maddi açıdan desteklenmesi için harekete geçmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılında da ailelere ve çocuklara yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu destek kapsamında bu ay 236 milyon TL destek sağlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programını devreye sokmuş bulunuyor.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarına yardım etmeyi amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mart ayı için de başvuru yapan ailelere ödemelerini gerçekleştirmiş bulunuyor. Konuyla ilgili detayları merak eden ve bu destekten yararlanmak isteyenler için açıklama, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık’tan geliyor.

Sosyal Ve Ekonomik Destek (SED) Uygulaması Devam Ediyor

Dezavantajlı grupların topluma dahil olabilmesi için çeşitli destek uygulamalarına devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her yıl engelli bireylerden, kadınlara; şehit ailelerinden, maddi olarak ihtiyacı olan ailelere çeşitli destekler sağlıyor. Aynı zamanda gıdadan ısınmaya kadar pek çok ihtiyaç noktasında da yardımlar sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir süredir Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) projesi kapsamında ailelere nakdi destek sağlıyor. İhtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamayı amaçlayan SED yardımı, aynı zamanda ekonomik koşullar nedeniyle aile bütünlüğünün bozulmasının engellenmesi de amaçlanıyor. E-Devlet Kapısı’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çatısı altında hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da başvuru yapılan SED yardımının tutarı ise, her bir çocuk için ortalama 1649 TL olarak belirlenmiş bulunuyor. 2022 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, SED yardımından şu an 145 bin çocuk yararlanıyor.

Mart Ayı İçin SED Ödemeleri Başlıyor

2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devam ettirilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) uygulaması kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere ödenen tutar, mart ayı için de ailelerinin hesabına yatırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin yapıldığına dair müjdeyi, kendi Twitter hesabı üzerinden verdiği. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Twitter hesabından yayınladığı açıklamada; “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için mart ayında toplam 236 milyon TL SED ödemesi yaptık” ifadeleri yer aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamalarının ardından SED ödemesi kapsamında her ay ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocukları için 236 milyon TL ödenek ayrıldığı da ortaya çıkmış oldu.

İlgili Makaleler