Kamu Haberleri

Polislerin Aylardır Beklediği Haber Geldi, EGM Az Önce Açıkladı! Promosyon Anlaşması Tamamlandı; Her Polisin Hesabına Anında…

Bir süredir gözünü kulağını 3600 ek göstergeye çevirmiş olan polislere ek göstergeden öne müjde hiç beklemedikleri bir yerden geldi. Dün açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), personeline 2022 yılının ilk müjdesini de vermiş oldu. Bu müjdenin ardından maaşlarının artacağını öğrenen polisler, maaşlarındaki artışı da merak etmeye başladı.

Geçtiğimiz gün yeni bir protokol imzalayan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Emniyet Teşkilatı’nın ek ödeme alabilmesi için oturduğu masadan kazanan taraf olarak ayrıldı. Bünyesinde çalışan tüm personel için promosyon ödemesi anlaşmasına giden EGM, Vakıfbank ile anlaştı. Bu anlaşmanın detaylarını kamuoyu ve personeli ile paylaşan EGM, polis maaşlarında yaşanacak olan artışı da açıkladı.

EGM, Vakıfbank İle Protokol İmzaladı

Vatandaşın güvenliğini sağlamak için sürekli olarak çalışan meslek gruplarından biri olan polisler, promosyon ödemelerinden şimdiye kadar yararlanamıyordu. Konuyla ilgili düğmeye basan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), polislerin hak ettiği promosyonu alabilmesi için harekete geçti. Emniyet Teşkilatı’nda çalışan tüm personelin yararlanabileceği bir promosyon anlaşmasına giden EGM, geçtiğimiz gün Vakıfbank ile bir protokol imzaladı. Bu protokol ile birlikte promosyon ödemesi almaya hak kazanan Emniyet Teşkilatı mensuplarının maaşlarına her ay ek ödeme alacağı öğrenildi. Emniyet Teşkilatı mensupları, ek ödemeye dair tüm detayları merak ederken; konuyla ilgili resmi açıklama ve detaylar EGM’den dün geldi.

EGM, Promosyon Dönemini Başlattı

Geçtiğimiz aylarda personelini için promosyon anlaşmasının düğmesine basmış olan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), promosyon anlaşmasında sona geldi. Bu bağlamda bir süredir gözünü kulağını promosyon anlaşmasına çeviren yüzbinlerce emniyet mensubunun beklediği haber, dün EGM’den geldi. Polislerin maaşlarına her ay ek promosyon ödemesi yapılacağını açıklamış olan EGM, konuyla ilgili müjdeyi resmi Twitter hesabı üzerinden Emniyet Teşkilatı’na duyurdu. EGM’nin yapmış olduğu açıklamaya göre; Vakıfbank ile yapılan protokolün ardından polislerin maaşlarına her ay ek 300 TL promosyon ödemesinin yansıtılacağı ortaya çıktı. Emniyet Teşkilatı’nın tüm personelinin maaşlarına yansıyacak olan bu ek promosyon ödemesinin 6 ayda bir yapılacak memur maaş zammı oranında artacağı ve Vakıfbank ile EGM arasında imzalanan protokolün 5 yıl boyunca geçerli olacağı öğrenildi.

İlgili Makaleler