Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Düğmeye Bastı; Böyle Yardım Görülmedi! Başvuran Herkese Çıkıyor, Anında 1100 TL Hesapta. Son Gün…

Vatandaşların özellikle pandemiden aldığı ağır maddi hasarlara karşı düğmeye basmış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapan vatandaşlara nakdi olarak yardım yapılacağını açıklamış bulunuyor.

İki yıldır devam eden koronavirüs salgının ortaya çıkardığı ekonomik olumsuzlukları gidermek adına verdiği yardımların sayısını artırmış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez pandemi desteği veriyor. Pandemi desteği kapsamında vatandaşların maddi kaybını telafi etmek isteyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pandemi desteğinin başvuru detaylarını da belirlemiş bulunuyor.

Pandemi Yardımı Başvuruları Başladı

Koronavirüs salgınının ardından başlayan ekonomik krizin etkilerini azaltabilmek için harekete geçmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pandemiden olumsuz etilenmiş olan kişilere nakit destek sağlıyor. İki faz şeklinde hazırlanmış olan pandemi yardımından başvuru yapan kişiler yararlanabiliyor. Her faz için 1.100 TL ödeme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları kısa süre içerisinde değerlendirip, sonuçlandırıyor. Şimdiye dek 1,2 milyon vatandaşın yararlandığı bu yardım kapsamında ödenen tutarlar, vatandaşlara PTT aracılığıyla öden ödeniyor. Başvuruların e-Devlet Kapısı üzerinden kabul edildiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği ‘Sosyal Yardım Sorgula’ hizmeti aracılığıyla ulaşılabilecek olan pandemi yardımının başvuru detayları da belli olmuş bulunuyor.

Pandemi Yardımı Kapsamı Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir süredir sağlamaya devam ettiği pandemi desteğine başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden kabul ediliyor. E-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda yoğunluk olmaması için vatandaşlar başvurularını T.C. kimlik numarasının sonuna göre belirlenen günlerde yapabiliyor. Buna göre; T.C. kimlik numarasının sonu 0 olanlar her pazartesi, sonu 2 olanlar her salı, sonu 4 olanlar her çarşamba, sonu 6 olanlar her perşembe, sonu 8 olanlar ise her cuma başvuru yapabiliyor. Cumartesi ve pazar günleri de devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi yardımı başvuruları, hafta sonları herhangi bir sınırlandırma olmaksızın herkes tarafından gerçekleştirilebiliyor. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan pandemi yardımından yararlanabilecek olan kişilerin kapsamı da belli olmuş bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı bu kapsama göre; 5510 Sayılı Kanunun 4/A ve 4/C maddesi kapsamındaki kamu işçileri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun herhangi bir hizmet kolundan emekli aylığı alanlar, İŞKUR işsizlik ödeneğinden yararlananlar pandemi yardımından yararlanamıyor.

İlgili Makaleler