Ekonomi

Devletten Karşılıksız, Geri Ödemesiz Alınabilecek 4 Farklı Maddi Destek

Devletten karşılıksız olarak alabileceğiniz çok sayıda ödeme bulunuyor. Bu ödemeleri sizlerle hem tek tek hemde toplu halde paylaşıyoruz. 

Bu haberimizde de siz okuyucularımız için yaşlı vatandaşlar, hasta vatandaşlar ve farklı durumda bulunan diğer vatandaşlar için sağlanan 4 farklı desteği derledik. 

1-) ŞARTLI SAĞLIK YARDIMI

Devlet tarafından sağlanan  önemli desteklerden bir tanesi şartlı sağlık yardımı. Bu sağlık yardımı muhtaç ailelere 0-6 yaş arası çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrollerine götürmeleri şartıyla yapılıyor. Bu ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Çocuk başına 35 TL olarak ödenen yardım anne adına ödeniyor. 

2-) İSTİHDAM YARDIMI

İşsizlik sorunu için uygulamaya konulan bu yardıma işe yönlendirme yardımı da denir. Bu yardım 18 ile 55 yaş arasında olan muhtaç vatandaşlara sağlanır. Bu vatandaşların iş görüşmeleri sırasında yol parası, traş ücreti, evrak işleri gibi işlemleri için harcadıkları ödemeler için sağlanan bu destek en az 40 TL en fazla ise 100 TL olarak ödenir. Bu ödeme yılda üc defa alınabilir. 

3-) ELEKTRİK YARDIMI

Devlet tarafından hasta vatandaşlara sağlanan desteklerden bir tanesi de elektrik desteğidir. Bu destek; Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastalar için sağlanıyor. Bu destek ile vatandaşlara aylık elektrik faturası için 200 TL’ye varan yardımlar yapılıyor. 

4-) EŞİ VEFAT ETMİŞ SGK’LI OLMAYAN KADINLAR İÇİN YARDIM

Eşi Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olmayan vatandaşlara da devlet destek ödemesi yapıyor. Eşi vefat etmiş kadınlara yapılan bu ödeme aylık 275 TL olarak ödeniyor. Ancak bu ödemeler iki ayda bir 550 TL olarak ödeniyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir