EkonomiGündem

Ünlü Yatırım Uzmanları Arka Arkaya Konuştu; Piyasalarda Yer Yerinden Oynadı! Bu Tahminler Gerçekleştirse Dolar, Tam Olarak…

FED’in dört yıllık aranın ardından gerçekleştirdiği 25 baz puanlık faiz artırımı kararı, piyasalarda beklenen bir karar olması nedeniyle döviz kurundaki hareketlilik üzerinde çok etkili olmadı. Ancak, bu karar doların düşmesinin önüne de şu an için set çekti. FED’in kararının ardından dolar ile ilgili öngörülerini revize eden Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili korkutucu bir tablo ortaya koydu.

Yaptığı analizler ve tahminler ile yatırımcıların dikkat kesildiği isimlerden biri olan Ekonomist Selçuk Geçer’in ardından konuşan ünlü piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu da doların yükselişinin neden durdurulmadığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Yatırımcılara yönelik arka arkaya açıklamalarda da bulunan Selçuk Geçer ve Tunç Şatıroğlu, alınan faiz kararlarının ardından ilk kez konuştu.

Selçuk Geçer’den Haftanın İlk Gününde Yeni Dolar Tahmini Geldi

Her dönem yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken ekonomistlerden biri olan Selçuk Geçer, yeni haftada da yükselişine devam eden dolar kuru ile ilgili konuştu. Geçtiğimiz günlerde yaptığı tahmin ile doların 15,50 TL seviyelerini gördükten sonra yeni durağının 15,80 TL olacağına işaret eden Selçuk Geçer, bu kez yol sonu dolar beklentisini açıkladı. Doların 15,80 TL’yi aşmasının ardından durdurulamayacağını öngören Selçuk Geçer’in açıklamalarının tamamındaysa; “Dolar için 15.80 lira bandını destek seviyesi olarak görüyorum. Eğer bu seviye aşılırsa doların yıl sonuna kadar 20 lira olacağı görüşündeyim. Bu durum, yatırımcıları hayli hali zora sokarken enflasyonun da yükselmesine neden olacak” ifadeleri yer aldı.

Ünlü Piyasa Uzmanı Şatıroğlu Doların Yükselişine Dikkat Çekti

Bir süredir geçtiğimiz hafta belirlenmiş olan FED’in faiz artırımı ve Merkez Bankası’nın sabit faiz politikasının etkisiyle hareket eden piyasaları değerlendiren ünlü piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu, Selçuk Geçer’in dolar tahminin ardından doların düşmeyeceği yönündeki açıklamaları ile dikkat çekti. Türkiye’deki güvensizlik ortamının sürdüğüne değinen Tunç Şatıroğlu, açıklamalarında “Tam bir yıl önce Nabi Ağbal bakanlık görevinden alındı ve dolar kuru bir an da 7,20’den 14,80 lira seviyelerine kadar çıktı. Buradaki artış yüzde 100’den fazla. Türk Lirası tüm para birimleri arasında rekor seviyede değer kaybetti. Bu nedenle Türk lirasına olan güven azaldı. Bu durum, doların yükselişini yılın sonuna kadar tetikleyecek gibi duruyor’’ ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Makaleler