Gündem

BİM, Öyle Bir Hamle Yaptı Ki; Ayçiçek Yağı Alacak Olan Kuyruğa Girdi! 22 Mart 2022 Salı Ayçiçek Yağı 5 LT Fiyatı…

Ayçiçek yağı fiyatlarının her gün değişmeye başladığı Türkiye’de bazı marketler, zam üzerine zam yaparken; bazı marketler fiyatlarda bu hafta itibariyle indirime gitti. Yeni fiyat etiketleri vatandaşlar tarafından büyük bir merakla beklenen marketlerden biri olan BİM ise, 22 Mart 2022 Salı gününden itibaren geçerli olacak olan ayçiçek yağı fiyatlarını belirledi.

Yaklaşık bir aydır devam eden Rusya ve Ukrayna arasındaki sıcak temas, petrol fiyatlarının ardından ayçiçek yağı fiyatlarını da dengesizleştirir hale geldi. Geçtiğimiz iki hafta boyunca oldukça zamlı satılan ayçiçek yağları, bu hafta itibariyle indirime girmeye başladı. Yeni haftada ayçiçek yağı fiyatlarında indirime giden marketlerden biri olan BİM ise, kendi bünyesinde sattığı Sole marke ayçiçek yağı fiyatlarının güncel halini kamuoyu ile paylaştı.

BİM’de Ayçiçek Yağı Fiyatlarına İndirim Geldi

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden biri olan BİM marketleri, ayçiçek yağlarını başlayan ayçiçek yağı krizinden önce en uygun fiyata satan marketler arasında yer alıyordu. Yeni yılın ardından ayçiçek yağı fiyatlarında belirli bir indirime gitmiş olan BİM marketleri, yaşanan ayçiçek yağı krizinden hemen önce, temel gıdalar için uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) indirimlerini de etikete yansıtmıştı. Yüzde 7’lik KDV indiriminin ardından Sole marka ayçiçek yağının 1 litresini 23 lira 90 kuruştan satmaya başlayan BİM marketleri, aynı marka ayçiçek yağının 2 litresini 45 lira 90 kuruştan; yine aynı marka ayçiçek yağının 5 litresini ise, 109 TL’den satışa çıkarmıştı. Ortaya çıkacağı iddia edilen ayçiçek yağı stok krizi haberinin ardından ayçiçek yağı fiyatlarında yeni bir etiket belirlemiş olan BİM marketleri, yeni dönemde de en uygun ayçiçek yağını satan marketlerden biri oldu.

BİM, 22 Mart 2022 Ayçiçek Yağı Fiyatlarını Açıkladı

Şimdilerde 5 litresi ortalama olarak 165 TL’den satılmaya başlanmış olan ayçiçek yağı fiyatlarında BİM, bu hafta itibariyle adeta devrim niteliğinde indirimler gerçekleştirdi. Fiyat etiketlerine yansıttığı indirimlerin ardında BİM marketleri, Sole marka ayçiçek yağının 1 litresini 32 lira 22 kuruştan satmaya başladı. Yine Sole marka ayçiçek yağının 2 litrelik şişesinde de indirime giden BİM marketleri, bu ürünü 52 lira 68 kuruştan satışa çıkarmışken; 5 litreliğini ise, 149 TL’den müşterilerine sunmaya başladı. Öte yandan başlayan ayçiçek yağı krizi ile birlikte BİM marketlerindeki etiketler 170 TL’ye dayanmıştı. Dolayısıyla BİM marketleri, bu hafta ayçiçek yağı fiyatlarında yaklaşık 20 TL’lik bir indirime gitti.

İlgili Makaleler