Gündem

Kentsel Dönüşüm Yapacak Vatandaşların Dikkatine! O Bankayla Çalışan Vatandaşlar, Kentsel Dönüşümde Tek Kuruş Ödemeyecek, Hepsini O Banka Ödeyecek! Hemen Başvuru İçin…

Yapıların daha sağlıklı hale gelebilmesi için pek çok şehirde uygulanmaya devam eden kentsel dönüşümler, vatandaşlar maddi olarak ağır külfetler de çıkarabiliyor. Bunun için düğmeye basmış olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise, o bankayla işbirliğine gitmiş bulunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalamış olan Vakıfbank, kentsel dönüşüm kapsamında maddi olarak desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara sesleniyor. 400 Bin TL’ye kadar nakdi destek verecek olan Vakıfbank, kredi kapsamına alınacak kişileri de kamuoyuna bildirmiş bulunuyor.

Vakıfbank’tan Kentsel Dönüşüm Desteği Veriyor

Konutu riskli yapıda olan ya da afet bölgesinde yer alan vatandaşlarının evleri için verilen “Kentsel Dönüşüm Kredisi”, Vakıfbank tarafından sağlanan uygun faizli ve esnek geri ödemeli kredilerden biri olarak öne çıkıyor. Kredi kapsamından konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahipleri, riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı ya da sınırlı aynı hak sahipleri ile konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı bir konut almak isteyen malikler yararlanabiliyorken; konuyla ilgili Vakıfbank ile işbirliğine gitmiş olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kişilere uygun faiz desteği de sağlıyor. 6306 Sayılı Kanun kapsamında gayrimenkulü riskli alanda bulunan ya da yapısı riskli yapı olarak tespit edilen kişilerin başvurabileceği bu kredi kapsamında üst limit ise, 400 bin TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Vakıfbank Kentsel Dönüşümün 400 Bin TL’sini Karşılıyor

Vakıfbank’ın “Kentsel Dönüşüm Kredisi” adı altında vatandaşlara sunduğu yeni destek kapsamının detayları da belli olmuş bulunuyor. Kentsel Dönüşüm Kredisi kapsamında Vakıfbank, vatandaşlara 400 bin TL’ye varan destekler sağlarken; hak sahibinin birden fazla kişi olması halinde bu destek miktarını 2 milyona kadar çıkarabiliyor. Yine bu miktarı hak sahiplerine eşit bir biçimde pay eden Vakıfbank, kişi başına 400 bin TL’nin üzerinde bir destek sağlamıyor. Vade konusunda oldukça avantajlı seçenekler sağlayan Vakıfbank, konutlar için çekilen kentsel dönüşüm kredilerinin vade seçeneğini 10 yıl olarak sunarken; iş yerlerinin kentsel dönüşümü için çekilmiş kredilerin maksimum vadesini 7 yıl ile sınırlıyor. Bunun yanı sıra geri ödemeleri 12 ya da 24 aya bölecek şekilde planlayan Vakıfbank; bitmiş konutlarda 12 ay, yapımı devam eden konutlardaysa 24 ay vade seçenekleri sunuyor.

İlgili Makaleler