Kamu HaberleriPersonel Alımı

İş Kurmak İsteyen Kadınlara Müjde Geldi; Tam 4.000 Kadına Karşılıksız Hibe Verilecek! Sadece O İllerde Yaşayan Kadınlar Başvurabilecek!

Kendi işini kurmak için destek arayan kadınların imdadına yeni bir işbirliği daha yetişmiş bulunuyor. Sürekli olarak hayata geçirilen kadın girişimcilerin desteklenmesine yönelik projeler, kadınların iş yaşamına daha sık dahil olmasını hedeflerken; kadınların kendi ayakları üzerinde durup, maddi bağımsızlığını kazanmasını da sağlıyor.

Kadınları desteklemek için bu kez düğmeye basan Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği oluyor. Birlikte yeni bir projeye imza atan Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği, kadın girişimcilere hibe vermek ve kadın istihdamını artırmak için geliştirmiş olduğu “Women Up Projesi”nin detaylarını da kamuoyu ile paylaşmış bulunuyor.

Kadın Girişimciler İçin Women Up Projesi Başladı

Kadınların iş yaşamındaki varlığını artırmayı, kadın girişimcileri desteklemeyi ve kadınların istihdamının artırılmasına yönelik yeni bir işbirliğine giden Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Birliği ile yeni bir destekleme projesinin düğmesine basmış bulunuyor. Kamuoyu ile “Women Up Projesi” olarak paylaşılmış olan bu projenin ilk etapta belirlenen pilot bölgelerde başlaması, sonra Türkiye’ye hızla yayılması bekleniyor. Kadınların iş hayatındaki varlığını görünür kılmak için gerçekleştirilecek olan bu proje kapsamında, kadın girişimcilere hibe verilmesi planlanırken; desteklenecek olan kadın girişimcilerin kadın personel istihdam etmesi şartı konulmasıyla da istihdam edilen kadınların sayısının artması hedefleniyor. Öte yandan yeni projenin tüm detayları ve şartları da kadın girişimciler için açıklanmış bulunuyor.

Women Up Projesi Kapsamı Belli Oldu

Sadece kadın girişimcilere yönelik geliştirilmiş olan “Women Up Projesi”, pilot bölgelere uygulanmaya başlıyor. Başlangıç olarak Ankara, Aydın, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Samsun ve Şanlıurfa illerinde başlayacak olan Women Up Projesi’nin ilerleyen dönemlerde kadınların iş hayatına atılması ve iş hayatındaki yerini sağlamlaştırabilmesi için tüm Türkiye’ye yayılması bekleniyor. Women Up Projesi kapsamında verilecek olan hibe desteğini almak isteyen kadın girişimcilerin 5 Mart 2012 tarihinden sonra açtığı işletmelerinde en fazla 9 işçi çalıştırması ve bu çalışana ek olarak da kadın çalışan istihdam etmesi şartını taşıması gerekiyor. Bunun yanı sıra hibe kapsamında yararlanacak olan kadın sayısı başlangıç olarak 4.000 kadın ile sınırlı tutulmuş bulunuyor. Öte yandan projeden 4.000 kadın işverenin yanı sıra, bu işletmelerin istihdam ettiği 4.000 kadın işçinin de kazançlı çıkması amaçlanıyor.

İlgili Makaleler