Gündem

O Bankalar Resmen Duyurdu; Parasını 32 Günlük Mevduat Hesabına Yatıran Herkes, Anında Yüzde 20 Daha Kazanacak! En Yüksek Faiz Veren Banka…

Yatırımcıların hala sıkça tercih ettiği yatırım araçlarından biri olan mevduat hesapları, kazandıran faiz oranları ile güvenli bir yatırım aracı oluyor. Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının sisteme sokulmasından bu yana mevduat hesaplarının faiz oranlarını yeniden belirlemiş olan bankalar ise, faiz konusunda adeta birbiri ile yarış haline giriyor.

Merkez Bankası’nın kararı öncesinde mart ayı faiz oranlarını güncellemiş olan bankalar, 32 günlük mevduat hesapları için de yeni faiz oranları belirlemiş bulunuyor. Mevduat hesaplarında yüzde 20,50’a kadar faiz oranları sunan bankalardan en çok kazandıranı ise, bankalardan yapılan açıklamaların ardından ortaya çıkıyor.

23 Mart Mevduat Hesaplarının Faiz Oranları Güncellendi

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının popüler hale gelmesinin ardından bankalar, 32 günlük mevduat hesaplarının faiz oralarını yeniden belirledi. 32 günlük vadeli hesapları için mart ayı faizini duyuran şubesiz bankacılık Enpara.com, faiz oranını yüzde 14’e yükseltti. CEPTETEB üzerinden açılacak olan “Mevduat Marifetli Hesap” isimli mevduat hesabına yatan her para için yüzde 17,50 aylık faiz veren TEB, bu ayın en çok kazandıran bankaları arasında yer aldı. Akbank ve Odeabank 32 günlük mevduat hesabının faiz oranını aylık yüzde 18,52 olarak belirlerken; yüksek faiz veren bankalardan biri olan Denizbank, mart ayında “e-Mevduat” hesabına yapılan yatırımlara aylık yüzde 18,75 faiz vermeye başladı. Öte yandan ING Bank, “e-turuncu” hesabının faiz oranını mart ayı itibariyle yüzde 19’a yükseltti.

Mevduat Hesaplarında En Yüksek Faiz Veren Bankalar Belli Oldu

Vatandaşların bu süreçte mevduat hesabı seçimi yaparken en çok merak ettiği konulardan biri ise, en yüksek faiz veren bankalar olmaya başladı. Mart ayı itibariyle faiz oranlarını güncelleyen Burgan Bank, “ON Mevduat ON Hesap” isimli vadeli mevduat hesabındaki faiz oranını yüzde 19,75’e çıkardı. Yüksek faiz veren bir diğer banka olan Fibabanka ise, 32 günlük mevduat faizini yüzde 20’ye yükseltti. En yüksek faizini “Mevduat Kiraz Hesap” isimli hesabında veren Fibabanka’yı faiz oranında geçen ise, Alternatifbank oldu. Mart ayının en yüksek faizini veren Alternatifbank, “Mevduat VOV Hesap” isimli hesabında aylık yüzde 20,50 faiz vermeye başladı.

İlgili Makaleler