Eğitim

ÖSYM Başkanı Aygün’den Üniversite Adaylarına YKS Uyarısı

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na katılacak adaylara öneri videosu yayımladı. 

15 Haziran Cumartesi ve 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan YKS için ÖSYM Başkanı Aygün tarafından ele alınan konu başlıklarını sizlerle paylaşıyoruz. 

YKS ADAYLARINA SON UYARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanıyor. Sınav öncesi ise adaylara çok önemli konularda son uyarı geldi. Halis Aygün tarafından paylaşılan videoda öğrencileri YKS başvuru kılavuzunu iyi okumaları gerektiği bildirildi. Adaylarea sınav saat uyarısının da yer aldığı açıklamada, adayların sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır olması gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca adayların sabah oturumları için saat 10.00 öğleden sonraki oturumlarda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı ifade edildi. 

2019 YKS kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te düzenlenecek ve adaylara 135 dakika süre verilecek. 16 Haziran Pazar günü saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testi (AYT), 15.45’te ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir