Gündem

Ekonomist Selçuk Geçer’den Yeni Açıklama Geldi; Dolar O Rakama Kadar Yükselecek! Piyasalarda Yer Yerinden Oynayacak; O Tarihe Kadar…

Kurdaki dalgalanmaların yeniden artışa geçtiği şu günlerde hem dolar kurunun artışındaki olumsuzlukları hem de dolar kurunun yükseleceği banda değerlendiren Ekonomist Selçuk Geçer, herkesi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Şimdiye dek yaptığı dolar destek bandı tahminlerini tutturmasıyla yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Selçuk Geçer, geçtiğimiz gün yıl sonu dolar beklentisinde revize yaptı. Buna ek olarak önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, doların Türkiye ekonomisine yarattığı etkileri de gözler önüne serdi.

Selçuk Geçer Dolar Kurunu Değerlendirdi

Son dönemlerde ekonomide gerçekçi bir tablo çizen nadir ekonomistlerden biri olmasıyla öne çıkan Selçuk Geçer’den yeni açıklamalar geldi. Yıl sonu dolar tahminin güncelleyen isimlerden biri olan Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın dolara karşı tutumunu da değerlendirdi. dolar kurunu dengeleyebilmek için adeta bir seferberlik ilan edildiğine dikkat çeken Selçuk Geçer; “Doları düşük tutmaya çalışmanın Merkez Bankası için bazı olumsuz yönleri oluyor. Merkez Bankası kapsamında rezerv durumu bir hayli azaldığı için atılacak adımlar da sınırlı hale geldi. Artık faiz indirimi veya artırımı, dolar adına bir etki yapmayacak. Özelikle Merkez Bankası rezervleri boşaldığında faiz silahınız elinizde kalmamış olacak. Faiz durumu, devletlerin kur çalkalanmalarına karşı en önemli silahlarıdır. Türkiye’nin böyle bir silahı kaldı mı sizce?’’ beyanında bulundu.

Selçuk Geçer Doların Yeni Bandını Açıkladı

Dolar kuruna dair gerçekleştirdiği tahminlerde genellikle yanılmayan Selçuk Geçer, dolar tahminin bu kez oldukça üst bir limite çıkardı. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikasındaki şahin tutumun ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın sabit faiz ile ilerlemesinin piyasadaki yansımalarını değerlendiren Selçuk Geçer, dolar tahmininde de çıtayı yükselti. Selçuk Geçer’in dolar kuru yatırımcılarını ilgilendiren açıklamalarında; “Türkiye’de var olan ekonomi sisteminin dolarla mücadele edecek hali kalmadı. Doların şu an için stabil tutulmasının yolu yüksek faiz artırımı olabilir. O da ülkede enflasyon adına hiçbir denge bırakmaz. Ayrıca bahsettiğim faiz artırımı %50 oranında bir faiz artırımı. Aşağısı dolar kurunu bir milim dahi oynatmaz. Bu durum imkansız olduğu için dolar ve enflasyon aynı oranda yükselmeye devam edecek. Bu yüzden dolar kuru için yıl sonuna doğru 20 lira dahi düşük bir rakam olarak değerlendirilebilir’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler