Ekonomi

Tüm Dünyanın Beklediği Petrol Zirvesi Gerçekleşti! Akaryakıta Zam Gelecek Mi? Pierre Andurand Anlattı, Petrol Fiyatları Fırlayacak! O Tarihe Dikkat!

Son zamanlarda giderek daha pahalı hale gelen akaryakıt fiyatları, petrolün ham varil fiyatından doğrudan etkilendi. Emtia piyasalarında devam eden dalgalanmalar ise, ham petrolün varil fiyatında da bir süredir artış gözlenmesine neden oldu.

Özellikle Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından hızla yükselmeye başlayan ham petrolün varil fiyatı, akaryakıt fiyatlarını da arttırdı. Petroldeki ve emtia piyasalarındaki dalgalanmaları değerlendirmek için zirve gerçekleştiren uzmanlardan Pierre Andurand, petrol fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Petrolden Kötü Haber

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş, bir ayı ardında bırakırken; petrol fiyatlarının da giderek artmaya başlamasına neden oldu. Petrol piyasalarındaki dalgalanmayı konuşmak için bir araya gelen uzmanlar ve fon yöneticileri Financial Times tarafından Lozan’da düzenlenen emtia zirvesinde bir araya geldi. Bu zirvede hem emtia hem de petrol piyasalarını değerlendiren uzmanlardan en çok dikkat çeken değerlendirmeyi petrol sektörünün tanınmış isimlerinden biri olan Hedge Fon Yöneticisi Pierre Andurand oldu. Konuşmalarında Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa vurgu yapan Pierre Andurand; “Putin’in Ukrayna’ya yönelik saldırısının ardından Rus petrolünün Avrupa’ya arzı sona erebilir ve bu küresel enerji piyasalarında kalıcı bir yeniden şekillenmeye yol açabilir” ifadelerini kullandı.

Pierre Andurand, Petrol Artışı İçin Tarih Verdi

Akaryakıt fiyatlarının giderek artması, ham petrolün gidişatını da tartışmalara açtı. Konuyla ilgili gidişatı ve petrol piyasasını katıldığı zirvede değerlendiren Hedge Fon Yöneticisi Pierre Andurand; “Normal faaliyet düzenine birkaç ay dönemeyeceğiz” diyerek, zamların devam edebileceğine işaret etti. Konuşmalarında ham petrolün görebileceği fiyatı da açıklayan Hedge Fon Yöneticisi Pierre Andurand; “Avrupa’ya Rus petrolü arzını sonsuza kadar kaybetmekte olduğumuzu düşünüyorum. Ham petrol fiyatı bu yıl 250 dolar/varil seviyesine ulaşabilir” diye konuştu. Petrol varil fiyatlarının gidişatını değerlendiren bir diğer zirve ismi RCMA’nın Emtia Fonu Yöneticisi Doug King oldu. Açıklamalarında varil petrolün 200-250 dolar bandına yaklaşacağını belirten RCMA’nın Emtia Fonu Yöneticisi Doug King; Bu geçici değil. Yaşanan durum bir ham petrol arz şoku olacak” dedi. Ardından teker teker söz alan petrol piyasası uzmanları, petroldeki yükselişin geçici bir durum olmadığına vurgu yaptı. Rusya ve Ukrayna savaşında yaşanabilecek olan olası bir ateşkesi de değerlendiren uzmanlar, fiyatların bu ateşkesin ardından bile eskiye kolay kolay dönemeyeceğini öngördü.

İlgili Makaleler