Gündem

Çiftçilerin Yüzü Nihayet Güldü; Beklenen Destek Açıklandı! Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu; Kuraklık Desteği Hesaplara Aktarılmaya Başlandı!

Çiftçilerin bir süredir mücadele ettiği kuraklık ile ilgili vatandaşların yüzünü güldürecek haber, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Geçtiğimiz günlerde kuraklık desteği vereceğini müjdelemiş olan Tarım ve Orman Bakanlığı, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.

Bir süredir kuraklık desteğine dair detayları merak eden çiftçileri ilgilendiren haber, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Çiftçiler için açıklamış yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, başvuru yapan çiftçilere dekar başı ne kadar ödeme sağlayacağını ve diğer tüm detayları kamuoyu ile paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kuraklık Desteği Vermeye Hazırlanıyor

Özellikle bu kış ayında kuraklık ile mücadele etmek zorunda kalan çiftçilere nakdi destek gecikmedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılmış olan kuraklık desteğinin detayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan her çiftçinin yararlanabileceği kuraklık desteği için Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında dekar başına kuraklık desteği sağlayacağını açıkladı. Ekilen ürüne göre belirlenen kuraklık desteği kapsamında, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale eken çiftçilere dekar başı 42 TL; çeltik ve kütlü pamuk eken çiftçilere dekar başı 76 TL; nohut, kuru fasulye ve mercimek eken çiftçiler için dekar başı 32 TL; kanola ve aspir eken çiftçiler için dekar başı 28 TL ödemelerin gerçekleştirileceği Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuru aracılığıyla öğrenildi. Bunun yanı sıra patates, soya, yağlık ayçiçeği, tane mısır, kuru soğan, yem bitkileri, yaş çay, fındık ve zeytin için de kuraklık desteği vereceğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, vereceği destek miktarlarını da açıkladı. İşte, çiftçilere verilecek olan kuraklık desteği miktarları:

– Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale: 42 TL

– Çeltik ve kütlü pamuk: 76 TL

– Nohut, kuru fasulye ve mercimek: 32 TL

– Kanola ve aspir: 28 TL

– Patates ve soya: 38 TL

– Yağlık ayçiçeği: 37 TL

– Tane mısır: 35 TL

– Kuru soğan ve yem bitkileri: 27 TL

– Yaş çay ve fındık: 26 TL

– Zeytin ve diğer ürünler: 25 TL

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarlasını Nadasa Bırakana Da Destek Oluyor

Kuraklık ile mücadele eden çiftçilere verdiği desteklerin yanı sıra tarlasını nadasa bırakan çiftçilere de destek sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, nadasa bırakılan her tarla için dekar başına 8 TL mazot desteği sağlayacağını açıkladı. Bunun yanı sıra toprak analiz desteği de sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı; 50 dekar ve üzeri olan tarım arazileri için her analizde 40 TL nakit desteği sağlayacağını duyurdu. Organik tarım yapan çiftçilere de destek vermeye hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kategoride üretim yapan çiftçilereyse dekar başına 10 ila 100 TL arasında deste vereceğini açıkladı.

İlgili Makaleler