Ekonomi

İhtiyaç Kredisi Çekeceklerin Dikkatine! En Uygun Faizli İhtiyaç Kredisi Hangisi? Bu Bankalar, Tam 92 Gün Tek Kuruş İstemiyor!

Kredi çekmek dijital araçların bankacılık sektöründe kullanılmaya başlamasından bu yana oldukça kolaylaşmışken; vatandaşların kredi çekerken dikkat ettikleri önemli noktalar arasında kolaylıktan sonra faiz oranları oluyor. Öte yandan bankalar mart ayı kredi faiz politikalarını da belirlemiş bulunuyor.

Tüm bankalar, ihtiyaç kredilerinde alacağı faiz oranını her ay güncelliyor. Mart ayında da faiz politikalarını belirlemiş olan bankalar, uygun faizli kredi sağlayabilmek için adeta yarış içerisine girmiş bulunuyor. Öte yandan bazı bankalar, geri ödemeler konusunda üç ay ödemesiz planlar gibi çeşitli avantajlar da sunuyor.

Bu Bankalar Uygun Faiz İle Kredi Veriyor

İhtiyaç kredi paketlerinde adeta birbiri ile yarışan bankalara yakından bakmak isteyen vatandaşlar, en uygun faizli kredi veren bankayı merak ediyor. 5 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisi için, Denizbank; yüzde 2,52 oranında faiz oranı isterken, aylık ödemelerde 229,84 TL’ye kadar bölebildiği 36 ay vade seçeneği sunuyor. Enpara.com “Masrafsız Kredi” paketi ile müşterilerine özel olarak yüzde 1,99’dan kredi verirken, 5 bin TL’lik ihtiyaç kredisini 36 ay vadede, aylık 208,59 TL taksit ile ödeme olanağı sağlıyor. TEB, yeni müşterilerine özel olarak ihtiyaç kredisini yüzde 1,67’den başlatırken; QNB Finansbank “Tanışma Kredisi” isimli kredi paketinin faizini yüzde 1,84’ten başlatıyor. Avantajlı kredi faiz oranları ile müşterilerinin karşısına çıkan Türkiye İş Bankası ihtiyaç kredilerinde yüzde 1,95 oranından başlayan faizler ile müşterilerinin karşısına çıkarken; Garanti BBVA, “Bahar Kredisi” adı altında yüzde 2,45 oranından ihtiyaç kredisi sağlıyor.

Bu Bankalar 3 Ay Kredi Geri Ödemesi İstemiyor

Müşterilerinin nakit ihtiyacı karşılığında hem uygun faizli hem de geri ödeme ertelemeli krediler sağlayan Yapı Kredi Bankası ve ING Bank, müşterilerinin ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra, geri ödemeler söz konusu olduğunda da müşterilerine rahat bir nefes aldırmak istiyor. Üç ay ertelemeli olarak sağladığı krediden aylık yüzde 2,94 oranında bir faiz alan Yapı Kredi Bankası, 5 bin TL’lik bir kredi için 8.931,76 TL geri ödeme istiyor. Vade seçeneklerini 36 aya kadar yükseltmiş olan Yapı Kredi Bankası, aylık taksitleri ise; 247,41 TL’ye kadar düşebiliyor. Yine 36 aya varan vade seçenekleri ile müşterilerinin karşısına çıkan ING Bank, kredi faiz oranını 2,09’da tutuyor. 5 bin TL’lik bir kredi için aylık 212,52 TL’ye kadar düşen taksitler sunan ING Bank; toplam geri ödeme için ise 7.675,72 TL talep ediyor. Ayrıca ING Bank, ilk üç ay boyunca geri ödememe yapmama olanağı da tanıyor. Bu geri ödeme erteleme süresi en fazla 92 gün olabiliyor.

İlgili Makaleler