Gündem

Parası Olan Şekere Yatırım Yapıyor! Şeker Zamlanacak Mı? İşte A101, BİM, ŞOK Toz Şeker Ve Küp Şeker Fiyatları…

Bir süredir artan ayçiçek yağı ve akaryakıt fiyatlarının ardından sıra şekere de geldi. Haftaya oldukça zamlı başlayan şeker, kilogram başına neredeyse iki katı olacak şekilde etiket güncellemesi yaşadı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, şekerin yeniden denge fiyatına ulaşmasını sağlarken; şekerde ilk indirim haberi A101, BİM ve ŞOK marketlerinden geldi.

Koronavirüs pandemisinin tüm dünyada artırmaya başladığı enflasyon, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan ve bir ayı ardında bırakan savaş itibariyle daha da hızlı artmaya başladı. Kendisini özellikle akaryakıt ve mutfak giderlerinde gösteren enflasyon, geçtiğimiz hafta ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptırmıştı. Bu kez şeker fiyatları giderek artarken; Ticaret Bakanlığı, konuya müdahale etti. Türkiye’nin 2020-2021 üretim döneminden 400 bin ton şeker rezervi olduğunu açıklayan Ticaret Bakanlığı, hiçbir stok sıkıntısı mesajı verirken; bu mesaj anında, çuval şeker fiyat etiketlerine yansıdı.

İlk İndirim A101, BİM ve ŞOK’tan Geldi

Geçtiğimiz hafta stok krizi olduğu iddiası ile fiyatları tavan yapan ayçiçek yağları, yavaş yavaş dengeye otururken; bu kez fiyat patlaması yaşayan mutfak ürünü şeker oldu. Temel besin maddelerinden biri ve pek çok işletmenin ham maddesi olan şeker, iki gün içerisinde neredeyse iki katı fiyat aldı. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı’ndan gelen ‘stok yok’ mesajının ardından harekete geçem A101, BİM ve ŞOK marketleri; şeker fiyatlarında indirime gitti. 1 kilogram ve 5 kilogram olan şeker fiyatlarını düşüren A101, BİM ve ŞOK marketleri; küp şeker fiyatında da vatandaşı rahatlatacak bir indirim gerçekleştirdi.

İşte 25 Mart 2022 A101, BİM ve ŞOK 1 KG, 5 KG Toz Şeker Fiyatları

Hafta sonu itibariyle şeker fiyatlarında etiket değişikliğine giden A101 marketleri, 1 kilogram toz şekerin fiyatını 16,90 TL’ye kadar çekti. Toz şekerin 5 kilogramını 41,95’ten satan A101 marketleri, 1 kilogram küp şekeri ise 9,95 TL’den satmaya başladı. Şeker fiyatlarında indirime giden bir diğer market olan BİM marketleri; 1 kilogram küp şekeri 8,25 TL ile 10 TL aralığında değişen fiyatlar ile satışa çıkardı. 5 kilogramlık toz şekerler ise, markasına göre değişmek ile birlikte BİM marketlerinde 43 TL ile 59 TL arasından fiyat aldı. Şeker indirimi ile öne çıkan bir diğer market olan ŞOK, 1 kilogram küp şekeri 10,50 TL’ye indirdi. 1 kilogram toz şekeri 16 TL ile 18 TL aralığında satışa sunan ŞOK marketleri, toz şekerin 5 kilogramını ise, 41 TL ile 50 TL arasından satışa çıkarmaya başladı.

 

İlgili Makaleler