Gündem

KOSGEB Açıkladı, Başvuran İşletmelere Anında 100.000 TL Nakit Destek Verilecek! Son 6 Gün; O İşletmelere Sahip Olan Herkes Alabilecek!

Pandemi döneminde zarar gören işletmelerin istihdam seviyesini korumak için harekete geçmiş olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), işletmeler için yeni bir destek paketi açıkladı. Destek paketinin şartlarını ve başvuruları adreslerini ise KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen mikro küçük işletmelere yönelik destek programı KOSGEB tarafından başlatıldı. Bu destek kapsamında yer alan işletmelere 100 bin TL faizsiz kredi desteği sağlayacak olan KOSGEB adına konuşan Ayşe Yeşim Çepni, başvuru tarihleri için giderek sona yaklaşıldığını hatırlattı.

Şartları Taşıyan Tüm İşletmeler Yararlanabiliyor

İşletmelerin başvuru usulü alabileceği 100 bin TL faizsiz KOSGEB kredisi için son başvuru tarihinin 31 Mart 2022 olduğunu belirten KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, destek paketi ile ilgili; “Bu kapsamda mikro işletmelere alacakları kişi başına 100 bin TL destek verilecek. Mikro işletmeler iki kişiye kadar eleman alabiliyorlar. Küçük işletmelerde alacakları kişi başına 100 bin TL destek alabilirken, beş kişiye kadar iş imkanı verebiliyorlar” ifadelerini kullandı. Kredi desteği kapsamında herhangi bir şehir ya da sayı kotasının da bulunmadığına dikkat çeken Çepni, açıklamalarını; “2019 yılında 75 bin TL net satış hâsılatına sahip olan işletmeler başvurabiliyor. Projeden imalat sanayisi sektörü tümden yararlanabiliyor. Hizmet ve ticaret sektörlerinin de belli kapsamda olanları yararlanabiliyor. İşletmeler web sitemizden detaylı bilgi alabilirler. İşletmeye alınacak elemanlarla ilgili de şartlarımız bulunuyor. İşletmeye alınacak personelin mesleki veya teknik lise mezunu olması gerekiyor ya da üniversite mezunu olması gerekiyor. Son üç yıl içerisinde 180 günden fazla prim gününün bulunmaması, yabancı uyruklu olmaması şartı aranıyor. Ayrıca ödeme aşamasında işletmenin vergi veya SGK borcunun da bulunmaması gerekiyor. Projemizde kadınlarımıza yönelik pozitif bir ayrıcalık yapılıyor. Projeye başvuran kadın işletme ise ve işletmeye kadın istihdamı yapılıyorsa kişi başına 10 bin TL fazla destek ödemesi yapılıyor. Projemizden yararlanmak isteyen ilimizdeki tüm işletmeleri hızlıca başvuru yapmaya davet ediyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı.

Bu İşletmeler Anında 100 Bin TL Destek Kredisi Alabiliyor

KOSGEB’in faizsiz 100 bin TL’lik kredisinden yararlanmak isteyen işletme sahiplerinin personel işe alınmadan önce destek başvurusunda bulunması gerekiyor. Meslek lisesi veya teknik lise mezunlarının yanı sıra en az 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite mezunu ile 1981 ve sonrası doğumlu olan kişileri istihdam edeceklere öncelik tanıyacak olan KOSGEB, işe alınacak olan personelin son 3 yıl içerisinde 180 günden fazla çalışmamış olması şartını arıyor. 2019 ve öncesinde kurulmuş olan gıda, içecek, tekstil, giyim eşyası, deri ve deri ürünleri, ağaç ve ağaç ürünleri, kağıt ve kağıt ürünleri, kauçuk ve plastik ürünleri, elektrikli teçhizat imalatı, mobilya imalatı, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı, lokanta ve seyyar yemek hizmeti, seyahat acentesi, tur operatörü, kuru temizleme, kuaför ve güzellik salonları alanlarında hizmet verilen işletmelerin başvuru yapabileceği bu kredi destek paketinden herhangi bir faiz ve masraf da alınmıyor.

 

İlgili Makaleler